|
Objawy zatracia??? |
| Autor |
Wiadomość |
śruba
Gość
|
Wysłany: 2008-01-07, 22:44
|
|
|
tak zdjąłem alternator, pasek i wiatrak. Rozrusznik kręci jak głupi więc to też nie to.
Czyli musze wyjąć silnik i sie pobawić? |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-01-07, 23:08
|
|
|
| ale zaraz zaraz jak to rozrusznik kreci? ale kreci kolem zamachowym? to skoro kreci to co sie zatarlo? jesli cylindry/tloki nie spuchly a rozrusznik kreci walem to gdzie to zatarcie.. |
|
|
|
 |
śruba
Gość
|
Wysłany: 2008-01-07, 23:11
|
|
|
| nie nie, kręci jak go wyjąłem i sprawdzałem czy działa, bo pierwsza diagnoza była że to wina rozrusznika. Wał jest 'zapieczony' i nic się nie rusza. |
|
|
|
 |
WeT(macq)
Gość
|
Wysłany: 2008-01-09, 00:12
|
|
|
| A i przy odpalaniu zalanego gaz do dechy... tak na przyszlosc |
|
|
|
 |
kaziol1
Gość
|
Wysłany: 2008-01-19, 20:30
|
|
|
| Hose kup sobie komarka. ale nie od dziadka tylko od dzieciaka ktory katowal go i pojezdzij nim przez miesiac to bedziesz znal wszystkie problemu dwusuwa jakie moga wystapic.wtedy trampek nie bedzie dla ciebie zadnym probemem. koszt takiej nauki= 0,5 litra lub pare paczek fajek. ja takiego w tai sposob kupilem.pozdro |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2008-01-22, 00:19
|
|
|
| hehe ja kupiłem tez komarka w te wakacje za 30zł i zrobilem 2 tys kilometrów przy spalaniu 2-3 / 100 i skrzynia padła :D z silnikiem jawki hehe niezapomiane przezycia chociaz smiesznie było ;p |
|
|
|
 |
Mirosław Michalak
Gość
|
Wysłany: 2008-02-14, 11:52
|
|
|
| Mam nie typową sprawę ponieważ nie mogę nigdzie zregenerować wału korbowego do 2taktu wiecie coś na ten temat prosze napisać na maila Mirek |
|
|
|
 |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2008-02-14, 12:59
|
|
|
| www.motirex.pl wysyłasz pocztą do sosnowca swój stary wał płacisz ok 250zł po paru dniach dostajesz zregenerowany wał. Jakość tej regeneracji to sprawa dyskusyjna, natomiast rozwiązanie pewne bo facet jest uczciwy |
|
|
|
 |
|
|