|
1.1 - Uklad Kierowniczy |
| Autor |
Wiadomość |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2008-01-20, 18:18
|
|
|
witam
'problem" taki mam:
zanim auto poszlo do odbudowy kierownica nie byla ustawiona 'rowno' na prostych kolach. po ponownym uzbrojeniu budy ustawilem wszystko rowno prosto lecz krecenie wymagalo wiekszej sily niz kiedys tam. jakis czas auto tak smigalo az ktoregos razu podczas jazdy cos strzelilo i kierownica zaczela lekko chodzic. klopot w tym ze znow jest przekrzywiona na prostych kolach. ma ktos pomysl co to moze byc i jak poprawic?
pozdrawiam
edd |
|
|
|
 |
MARIAN B.
Gość
|
Wysłany: 2008-01-20, 20:17
|
|
|
| Bardzo poważny problem. Jeżeli układ kierowniczy w 1.1 jest taki sam jak w 601, to znaczy ze skręcając przekładnię (tam, gdzie oś koła kierowniczego schodzi się ze ślimakiem)coś źle zrobiłeś. Prawdopodobnie przeskoczyła zębata na ślimaku.Powodów może być kilka. Sprawdź, czy nie pękla obudowa przekładni.Skoro twierdzisz, że chodziła ciężko, później coś strzeliło i chodzi lekko. To chyba właśnie pękła obudowa. Uważaj podczas jazdy. Najlepiej nie jeździj dopóki nie sprawdzisz. |
|
|
|
 |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2008-01-20, 21:56
|
|
|
| a moze byc tak ze gdy skladalem oczywistym bylo masmarowanie jej, wyczyszczenie i w mym przypadku wymiana pierscienia na teflon - napchalem za duzo smaru i to on stawial opor do czasu az sobie jakiegos miejsca nie znalaz aby nadmiar zwial? |
|
|
|
 |
pawelek_nv
Gość
|
Wysłany: 2008-01-21, 11:44
|
|
|
| A jak wygląda ten pierścień na teflon? Bo u mnie nóg dostał i czasami mi ta tulejka wyjeżdża, a miałem pękniętą tę osłonę gumową i już go nie znalazłem. |
|
|
|
 |
WeT(macq)
Gość
|
Wysłany: 2008-01-21, 18:38
|
|
|
| nie ma czegos takiego jak slimak w przekladni zebatkowej [; |
|
|
|
 |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2008-01-21, 23:24
|
|
|
nie pierscien na teflon a teflonowy pierscien zamiast orginalnego (mosiezny czy jakis inszy)
obudowa cala :] |
|
|
|
 |
|
|