Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jestem nowym wlascicielem trabanta. i mam pytanie....
Autor Wiadomość
bipi78
Gość
Wysłany: 2008-01-14, 17:56   

występują nawet elementy nadkola , zewnętrzna część tzw półnadkole , ja takie kupowałem jak robiłem przyczepkę u Cioty w Lubline ( lokalny ex serwis trabanta) miał tego sporo , a teraz trzebaby do niego się odezwać , pytaj ludzi z lublina o namiary na niego

Piotr Bachurski
Gość
Wysłany: 2008-01-16, 21:59   

hej-nie bede zakladał nowego watku bo ten jest chyba odpowiedni-w skrocie tej jestem nowym wlascicielem super autka z Zwickau-od miesiaca-mam pytanie dotyczace
1)ZMIANY TABLICY ROZDZIELCZEJ ALE CALEJ ZEGARY PLASTIK WSZYSTKO-od innego autka-i pytanie brzmi z jakiego najlepiej pasuje zeby jak najmniej zmieniac(przycinac ,sztukowac dorabiac)-wiem ze to sprawa gustu ale jakie najlepsze bedzie rozwiazanie zeby to mialo rece i nogi i nie bylo za bardzo pracochlonne i kosztowne

2)Jak sie ma sprawa z wszystkimi kontrolkami w nowej tablicy-chodzi mi tu o czujnik paliwa(mierzenie poziomu)-temperatury,cisnienia oleju i swiatla wycieraczki itd..-czy wystarczy podpiac stare kabelki do nowych zegarow i juz???

3)Jak ma sie sprawa z linka predkosciomierza ,czy trzeba cos przerabiac dorabiac???(jak tak to prosze o pomoc jak i co bo nie wiem )

4)Jak ma sie sprawa z obrotomierzem-jak tki bedzie np w nowej tablicy rozdzielczej to jak go podlaczyc co do czego??

naprawde prosze o rady i odp moze byc na gg albo maila,prywatnie lub na forum

z gory dziekuje za informacje mam nadzieje ze takowe dostane...pozdrawiam

Kędzior2
Gość
Wysłany: 2008-01-17, 08:48   

to i ja się podepnę pod temat. Jaki olej najlepiej lać do trabanta 601 ?? Słyszałem że miksol to już przeżytek...

bartekN.
Gość
Wysłany: 2008-01-17, 11:00   

7. Wydaje mi się, że w Twoim przypadku, Piotrze, najlepszym rozwiązaniem będzie zakup auta z deską rozdzielczą, która Ci się najbardziej podoba i zamiana części nadwozia (błotników, drzwi, dachu, maski przedniej i tylnej itd.) tak, aby z zewnątrz upodobnić to auto do Traba.

Co do pytania Kędzior2'a, to nie trzeba lać żadnego oleju, bo przecież benzyna jest już wymieszana z olejem.

pozdr. \m/

radzi0ooo
Gość
Wysłany: 2008-01-17, 13:31   

bartekN. nie badz taki madry ok ? jak masz takie teksty pisac to wogole wez wyjezdzaj stad !

Jendrej
Gość
Wysłany: 2008-01-17, 16:06   

Kędzior najlepszy jest olej ktory przesmigal 2o tysi km w innych autach i wtedy mieszasz go z benzyna

jest najlepszy!!

ponoc woda tez dobrze smakuje ;p

Piotr Bachurski
Gość
Wysłany: 2008-01-17, 17:16   

czesc -panie bartekN-autko moje jak najbardziej przypomina trabanta :)-prosze o rzeczowe odpowiedzi a nie jakies niewiadomo jakie i nie na temat-dzieki pozdro czekam na wiesci...

Piotr Bachurski
Gość
Wysłany: 2008-01-17, 17:19   

czesc -panie bartekN-autko moje jak najbardziej przypomina trabanta :)i nie chce tego zmieniac-lepiej wymienic tylko deske niz sie bawic ze zmiana czesci nadwozia :)-prosze o rzeczowe odpowiedzi a nie jakies niewiadomo jakie i nie na temat :)-dzieki pozdro czekam na wiesci...

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2008-01-17, 18:01   

Pasuje deska do prasowania, do krojenia też będzie dobra, ale tylko plastikowa, drewniana lubi się paczyć.

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2008-01-17, 20:04   

podobno najlepiej pasuje od Trabanta ale nie wiem.. nigdy nie widzialem.

Piotr Bachurski
Gość
Wysłany: 2008-01-17, 20:27   

wrrr.......myslalem ze zapisujac sie tutaj sa powazni ludzie i kupujac to autko czegos sie dowiem i wymienie poglady -ale widze ze niektorym daleko do nazwania sie wlascicielem trabanta--no mysle ze w koncu ktos kompetentny sie odezwie-i odczepcie sie od tej deski :)-naprawde mi zalezy na rzeczowej odpowiedzi-przeciez ta strona ma takie zadanie-jak ktos sie nie zna albo chce sobie robic zarty to moze gdzie indziej :)gdyby nie te glupie spamowanie to juz bym dawno mial odpowiedzi na pytania i zadawal nastepne a tak stoimy w miejscu-ja nie wiem prawie nic o Trabim i chce sie dowiedziec a niektorzy jak wiedza to niech sie podziela wiadomoscia a nie rzucaja glupich tekstow -pozdrawiam i czekam na cos konkretnego

Z10m3k
Gość
Wysłany: 2008-01-17, 20:46   

Witam !!
Ja mam deseczke z VW Polo 6N :)
Powiem tak nie jest latwo dopasowac ale sie da.Dwa to nie jest tanio ;p

[URL=http://img217.imageshack.us/my.php?image=obraz007dh8.jpg][IMG]http://img217.imageshack.us/img217/5259/obraz007dh8.th.jpg[/IMG][/URL]

Z10m3k
Gość
Wysłany: 2008-01-17, 20:47   

Cos link nie loto ;p

Deska :)

Piotr Bachurski
Gość
Wysłany: 2008-01-17, 20:55   

wyglada calkiem calkiem wlasnie o to mi chodzi-a jak z podlaczeniem wszystkiego?-czy wystarczy w miejsce starych rzeczy z deski trabanta podlaczyc nowe???tylko kabelki?a jak z obrotomierzem i predkosciomierzem???

halogen
Gość
Wysłany: 2008-01-17, 23:29   

ja pasuje po woli od mondeo + zegary samorobki a co wyjdzie....

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi