Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy uratuję mojego Trampka?
Autor Wiadomość
kasq5510
Gość
Wysłany: 2008-01-14, 23:26   

kupiłem trampka 1.1 pierwsze moje auto, i z racji tego że w ogóle nie wpadłem aby obejrzeć podłogę mam problem... okazuje się że blacha nad lewym tylnym kołem jest przegniła w ch****e a gdy wpadłem w poślizg prowadzenie koła się zerwało i lata.... przyspawałem je migomatem ale znowu szczeliło mogę dołożyć więcej blachy ale czy to coś da? nawet nie ma zdrowego kawałka aby ją za coś złapać... co mam teraz zrobić? jestem w kropce:(

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2008-01-15, 16:42   

nowe nadwozie...

Kargul
Gość
Wysłany: 2008-01-15, 17:29   

poszukaj zdrowej budy, nie patrz na nic innego tylko na zdrową blacharke a reszte sobie jak cos przełożysz z tego traba co masz

kasq5510
Gość
Wysłany: 2008-01-15, 17:42   

a jeśli nie nadwozie tylko ten kawałek? czy była by możliwość cos z tym zrobić?;/

ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2008-01-15, 17:47   

Dokladnie tak jak radzą koledzy. Popelnilem podobny blad do twojego. Wiadomo 1. auto, wiedza baardzo niewielka. No i wszystko byloby pieknie gdyby nie blacharka.
Z perspektywy 1,5 roku stwierdzam ze korzystniej jest poszukac drugiego trampka z zdrową budą, niz bawic sie w spawanie (jezeli jeszcze jest co spawac...). Jezeli podloga jest az tak zjedzona to nie zdolasz tego w szybkim tempie naprawic, predzej zjedzą cie koszty (blacharz itp itd).

Poszukaj spokojnie drugiego, nie napalaj sie, popros kogos z klubu o pomoc przy zakupie. To gwarantuje ci ze drugi raz nie "wtopisz".

I glowa do gory, wielu tutaj zaczynalo od "trupa". Z biegiem czasu poziom wiedzy wzrosnie, i takie wpadki ci sie juz nie zdarzą :)

Pozdrawiam :)

maxxx601
Gość
Wysłany: 2008-01-15, 23:19   

możesz oczywiście z głową obspawać kielich dokładając nowej blachy i powinno trzymać. te miejsca pękają szczególnie jeśli z jakichś względów tylnie zwieszenie nie pracuje jak należy. a co do rad kolegów to obejrzyj inne miejsca i zdecyduj... wszystko da się zrobić tylko czy warto?

Speccom
Gość
Wysłany: 2008-01-16, 07:26   

Jeżeli chcesz pośmigać jeszcze tym trabem, to weź to pospawaj i odepnij linkę od ręcznego, i powinno to trzymac... Chyba że chcesz sprzedać to autko, to też chętny bym był. Pozdrawiam

kasq5510
Gość
Wysłany: 2008-01-16, 12:18   

8968990 napisz do mnie odnośnie tego auta:) priv coś mi nie działają mój email kasq5510@op.pl

kasq5510
Gość
Wysłany: 2008-01-19, 13:33   

i blacha zrobiona jak nowa:) ani drgnie!!!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi