Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
jeden gar?
Autor Wiadomość
Repet
Gość
Wysłany: 2008-01-11, 15:23   

Witam!

Moje autko to 601 86'. Pojawił mi sie problem utraty mocy. Jak ściągne fajke ze świecy drugiego cylindra chodzi ale iskrzy na styku 1 na cewce. Jak ściągne fajkę z pierwszego cylindra zupełnie gaśnie. Może macie jakąś radę dla początkującego :)

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-01-11, 16:08   

Najpierw wyczysc swiece z oleju czyli wsadz suche. Sprawdz czy obie swice maja iskre skoro je juz wykreciles. potem mozesz sprobowac zmienic cewke na jakas dobra i sprawdzic czy to jej wina. jak nie to szukaj dalej - czyli zaplon w zaleznosci od tego co tam masz. Jesli mechaniczny to powodow moze byc wiele, jesli elektronik to tam nic za bardzo nie wymadrujesz bo albo padl modol albo czujnik, albo sie kabel jakis wypial. winowajca moze byc rowniez syf w gazniku lub w ostatecznosci stawidla w silniku. Tak bardoz ogolna ta moja odpowiedz a to dlatego z jak przeszukasz zasoby forum to znajdziesz bardzo duzo konkretniejszych odpowiedzi.

Repet
Gość
Wysłany: 2008-01-11, 23:39   

Sprawdzę jutro. Zamienię cewki miejscami i zobaczę co się będzie działo no i sprawdzę świece. Iskra z kabli WN idzie do obu świec, a mimo wszystko na I cylindrze chodzi po zdjęciu z II na odwrót nie. Dzięki za odpowiedź będę próbował.

halogen
Gość
Wysłany: 2008-01-11, 23:58   

i sprawdź kompresje :)

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2008-01-12, 08:40   

i jedna uwaga- jak masz elektronika to nie sciagaj fajki podczas pracy silnika bo poleci modul! musi byc swieca podlaczona

Repet
Gość
Wysłany: 2008-01-12, 10:31   

Hmm to istotna kurna uwaga :) A czy on leci od razu czy MOŻE polecieć :)??

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2008-01-12, 15:55   

Moze, ale nie musi. Mi sie udalo (sciagnalem fajke i zapomnialem pozniej zalozyc. Chodzil pozniej na '1,5' gara...

Repet
Gość
Wysłany: 2008-01-13, 10:57   

Zamieniłem cewki miejscami i teraz jest ok. Wcześniej zawsze świeca na drugim cylindrze pokryta była nagarem. Teraz jest sucha i jak wypinam poszczególne świece to wyłącza poszczególne cylindry. Wcześniej zawsze po wypięciu pierwszego cylindra gasł. Ale czemu to rozwiązało problem? Przecież do tej pory chodził.
Macie może oznaczenia cewek jakie powinny być przy elektroniku?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi