Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Warsztat w Warszawie dla 601
Autor Wiadomość
Robert Matuszczak
Gość
Wysłany: 2008-01-07, 09:22   

Witam wszystkich,

Mam Traba 69 roku ale na chwile obecna szukam jakiegos warsztatu w ktorym za rozsadne pieniazki bede mogl przywrócić doprowadzić go do stanu pozwalającego na przejscie przegladu. Jezeli macie kogoś do polecenia to prosze napiszcie.

Kolejnym problemem jest fakt ze nie mam przegladu a ubezpieczenie nie bylo oplacane przez 2,5 roku. Moze ktos juz wskrzeszal takiego traba i bedzie mi w stanie pomóc, podpowiedziec co mogę zrobić zeby legalnie poruszać sie po drogach.

Pozdrawiam wszystkich i licze na odpowiedz.

Sirobur

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2008-01-07, 10:58   

Jak nie opłaciłeś OC na siebie w dniu kupna (jeżeli poprzedni właściciel miał zaległości) to jego dług przechodzi na Ciebie. Pozostaje tylko zapłacić składki wstecz oraz aktualną :(

Robert Matuszczak
Gość
Wysłany: 2008-01-07, 15:43   

oplacalem skladki 1,5 roku ale niestety z racji nie uzywania traba przestalem i mam 2,5 zaleglosci. Slyszalem o jakis karach za brak OC i nie wiem co mam zrobic. Szkoda mi go bo to 69 rok wiec leciwe malenstwo .w sumie jak bym mial oplacic wszystkie to pewnie wyjdzie 2500. :(

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2008-01-07, 15:49   

Jest jeszcze opcja wyrobienia opinii o zabytkowym charakterze pojazdu. Mając taką opinię możesz nieopłacać OC, lub opłacać na np 1 miesiąc w roku. Skontaktuj się z rzeczoznawcą motoryzacyjnym, koszt papierka ok 200 zł. Gdyby trabant miał 40 lat, staje się pojazdem historycznym automatycznie, bez opinii, no ale trabancikowi jeszcze lat dwóch brakuje. Co do serwisu - brak solidnych warsztatów trabantowych w Warszawie. Lepiej samemu działać, albo z pomocą kolegów z forum :]

Robert Matuszczak
Gość
Wysłany: 2008-01-07, 19:00   

A posiadasz moze jakis namiar na jakiegos rzeczoznawce??

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2008-01-08, 08:41   

Nie wiem jak u Was, ale u mnie trab stał jakies 3 lata bez OC, pozniej tylko poszedlem do nowego ubezpieczyciela (w tym przypadku PZU) i nic nie musialem wstecz płacic. Inna sprawa, ze mam jeszcze czarne blachy, moze ma to cos do rzeczy ;e

Robert Matuszczak
Gość
Wysłany: 2008-01-08, 10:22   

Wydaje mi sie ze teraz tak nie mozena bo jakis czas temu zostal powolany jakis organ do scigania tych co nie placa :(. Do konca przyszlego tygodnia bede probowal roznych rozwiazan i na koniec napewno dam znac co mi sie udalo wyskrobac z tego. JEsli jeszcze beda jakies pomysly w waszych glowach to piszcie. Kurcze mam nadzieje ze sie uda.

Kto to
Gość
Wysłany: 2008-01-08, 21:37   

zgodzę sie z Wet(mack) tez mailem taka sytuacje ze oc było zaległe przez 1.5 roku. I była taka sprawa , ze musiałem zapłacić za zaległe 6 miesięcy i za bierzace 6 miesięcy po to aby otrzymać polisę oc. Pytałem sie człowieka z ubezpieczalni co z tym 1 rokiem który byl zaległy, a on mówił ze niby nic ale w Polsce wchodzi powoli system ,który ma na celu wyszukiwanie i dawanie jakieś kary ,ale to początek wiec to OLAŁEM:E. zapłacisz tylko tak jakby od początku polisy za zwlokę i na bieżąco i sie jeździ:D

Sirobur
Gość
Wysłany: 2008-01-08, 23:55   

A dawno temu miales ta sytuacje? z tego co sie dzis dowiedzialem to powstal juz specjalny urzad do walki z nieplaceniem OC ale dziala na zasadzie wyrywkowej, a większość ludzi wychwytywana jest przez samych ubezpieczycieli. jutro planuje zadzwonic np: do linka i powim im jak wyglada sprawa anonimowo:D

Pozdrawiam

Pelu
Gość
Wysłany: 2008-01-09, 17:56   

w tej chwili, gdy nie zaplacisz skladki oc, to samochod masz dalej ubezbieczony,tylko bez oplaconej skladki, takze w momencie gdy policja zlapie cie bez oc i jakims cudem ugadasz sie,ze zaraz dowieziesz,to nie zaplacisz zadnego mandatu

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-01-09, 19:11   

hmm moj 65 ma ostatni przegląd wbity w 1996 roku. oc to w ogole nie wiem. ciekawe jak to będzie.

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2008-01-09, 20:02   

przegladu nie musi miec ale OC - tak

Sirobur
Gość
Wysłany: 2008-01-09, 23:45   

Acha ale z tych wypowiedzi malo konkretow. Pod koniec przyszlego tygodnia powinienem juz podjac decyzje i wtedy napewno dam znac co i jak w przepisach.

Pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi