Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Rejestracja po 1 styczniu
Autor Wiadomość
MaxXx601
Gość
Wysłany: 2005-11-20, 21:51   

ale spostrzezenia z ta korozja w trabie (wartborgini) i o polowkach. Picia, chyba dostrzegasz zasadnicza roznice w klimacie dwusuwa i polowki [bo masz] na korzysc tego 1?

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-11-21, 14:32   

Witam !

Żeby sprawę wyjaśnić do końca:
Może to nie tak, że boli mnie pozbywanie się 601-nek, każdy robi co chce...
Mam na myśli inną sytuację (trochę z własnego doświadczenia, trochę z tego co widzę). Ja miałem dwa trabanty 601, jednego polo 1.1 (sprzedałem go niecały miesiąc temu). Swoim opisem w sygnaturce chcę dać do zrozumienia - trochę również prowokując - że miłość do trabanta 601 gaśnie i to szybko... Może nie u każdego, ale u większości trabanciarzy. To samo obserwuję po ludziach którzy kupili u mnie trabanty 601 i u osób które kupiły 601-ki u moich kolegów... Wszyscy jak jeden mąż, do tej pory już albo je sprzedali, przesiadając się na polo 1.1 albo właśnie chcą je sprzedać kolejnemu właścicielowi. I dlatego śmieszy mnie, jak czytam na formu, jak to ktoś kocha swojego trampusia, jaki to on jest cudowny i jedyny, a za pół roku, rok, sprzedaje go. Oczywiście - wiem - że nie robi tego każdy ale zdecydowana większość.
I dlatego chciałem dać do myślenia niektórym, żeby nieco "pofolgowali" w okazywaniu swoich uczuć do samochodu. To jest tylko przedmiot, na dodatek przedmiot, który jest bardo łatwo dostępny, tani, i jest tego mnóstwo...

I po drugie - wcale nie twierdzę że wartburg jest jakiś tam super rewelacyjnym wozem. Jest to dobry samochód, wytrzymały, dość mocny i wystarczająco szybki, wygodny, prosty w eksploatacji i niezawodny, ale wcale nie deklaruję że będę nim jeździł kupę lat, bo już w chwili obecnej oprócz dwóch wartburgów 1,3 mam inny "cywilizowany" samochód, tyle że jest to samochód można powiedzieć "do zabawy" bo sportowym autkiem które tak naprawdę jest dwu-osobowe nie można jechać z rodziną na wczasy, czy przywieźć 200 kilo cementu na budowę :-) A wartburgiem można.
Jest mi potrzebny taki samochód jak wartburg więc go mam, a inna jego zaleta, to taka, że takiego samochodu nie szkoda, gdyby się rozbił, zepsuł czy np. go ukradli... Bardzo mi się podoba np. duży fiat 125p, też powoli rośnie do rangi samochodu "kultowego".

Natomiast wypowiedź o niemożności rejestorwania 601... Oczywiście - jasna sprawa że i wartburgów 353 by się nie dało przerejestrować... Nie wspomniałem o tym bo jest to forum - jak by nie było - trabantowe. Nie wspomniałem też o syrenkach i innych wynalazkach :)

I szkoda by było gdyby nie można już było przerejestrować 601-ki, 353 czy innego auta.

Oczywiście - KLIMAT - dwusuwa jest nieporównywalny do polo. To samo się tyczy warcusia 353 - też jest to super autko (kolega ma to wiem...), ale klimat klimatem, a życie jest życiem, i po pewnym czasie fascynacji człowiek szuka wygody, a to prowadzi do wymiany samochodu... A trzymanie dwusuwa tylko po to żeby nim jechać na zlot to nie jest dobry pomysł, bo auto nie jeżdżone szybciutko się niszczy. A płacić za niego też trzeba...

I nie przesadzajcie z tym że wartburgi tak rdzewieją... Jak się o niego zadba to jest znacznie wytrzyamlszy niż dzisiejsze ople, golfy, fiaty i inne wozy... Wartburg ma ramę, więc nawet jak podłoga spadnie to można z desek zrobić nową haha :-)

Pozdrawiam wszystkich i zapewniam że nigdy nic nie piszę złośliwie, czasem tylko chcę dać coś do zrozumienia, a niestety POLAKOWI jak na odcisk nie wdepniesz to nie zrozumie :-)

kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-11-21, 18:11   

miłość do trabanta 601 gaśnie i to szybko... Może nie u każdego, ale u większości trabanciarzy
A racja! chociaż sentyment zostaje (cokolwiek to znaczy ;) )

autkiem które tak naprawdę jest dwu-osobowe nie można jechać z rodziną na wczasy, czy przywieźć 200 kilo cementu na budowę :-) A wartburgiem można.
Można nawet 400 kg ;)

kogutowsky
Gość
Wysłany: 2005-11-21, 23:23   

z czym sie miesza paliwo w dwusuwie?

sz k***a jak przekupki na targu ehh....

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-11-21, 23:40   

Moze Wy sie jeszcze zajmiecie hodowla jedwabników....... buahahaha :-D

Psikus
Gość
Wysłany: 2005-11-22, 00:56   

faktycznie ten temat co roku wraca...nic sie nie zmienilo ech...

kogutowsky
Gość
Wysłany: 2005-11-22, 08:49   

a ja słyszałem ze termin sprawnosci duroplastow w kazdym 601 konczy sie w 2006 roku co pozniej? ulegnie biodegradacji??

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-11-22, 14:47   

bo niemcy zaprojektowali ekologiczne samochody, ktore sie same rozpadna w 2006, to i tak duuzo lepiej niz od ekologicznych polonezow ktre same sie rozkladaja po 3 latach :D ;)

kogutowsky
Gość
Wysłany: 2005-11-22, 17:24   

nie ma miękkiej gry :)

MaxXx601
Gość
Wysłany: 2005-11-22, 22:55   

kurde a ja stracilem gwarancje za trzaniecie drzwiami a mialem do 2008!! :P mamo!

kogutowsky
Gość
Wysłany: 2005-11-23, 00:47   

z rejestracja po 1 "styczniu" (bykom mowimy stop) moze byc ciezko ze wzgledu na to ze jak popijemy sobie w sylwestra to moze byc ciezko, wiec polecał bym poczekac tydzien zeby było bezpieczniej i jazdaa

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-11-23, 01:15   

No co sie czepiasz przecie mamy duzo styczniów w ciagu roku to mozna sobie pisac "styczniu". A moze nie chodzi wlasnie o 1-go stycznia tylko o cos innego i stad ten caly problem. Moze styczen to osoba a nie nazwa miesiaca. Moze sie dowiemy po pierwszym "grudniu" hehe ;-D

samson
Gość
Wysłany: 2006-01-22, 15:37   

hm, ja swego nie przerejestrowałem przed "1" ale nie sadze żeby z tym były jakies problemy...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi