|
Jestem nowym wlascicielem trabanta. i mam pytanie.... |
| Autor |
Wiadomość |
radzi0ooo
Gość
|
Wysłany: 2008-01-06, 12:37
|
|
|
| Witam ! nei dawno kupilem trabiego z mysla o regeneracji. chce miec ladnego fajnego trabanta. po rozebraniu okazalo sie no ze sa troche przyjedzone blachy. Wy trabanciarze starzy weterani wiecie napewno co jest zjedzone w trabantach. chodzi o nadkola ale nie cale tylko ta czesc przy plastiku. z tylu z lewej strony mam tez troche zjedzony bagaznik. szukalem trabantow po zlomach zeby wyciac co potrzeba i wspawac. al;e cholera nigdzie nie moglem niczego znalezc. Macie moze gdzies cos takiego ? trabanta na pociecie czy moze wiedzie gdzie stoi taki trabi ? bardzo prosze o odp. co j amam z tym fantem zrobic. pozdrawiam |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-01-06, 12:43
|
|
|
| czesto na allegro trafiaja sie nadkola, chyba nawet teraz sa dwa. odcinasz to co ci potrzebne i wspawujesz. niestety reparaturki nie istnieja na rynku. |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-01-06, 12:49
|
|
|
pomylilem sie i tamten link jest do czegos zupelnie innego :)
tu jest nadkole |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-01-06, 12:51
|
|
|
tu jest drugie lewe
sorry ze tyle postow ale takie forum bez mozliwości edycji :) |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2008-01-06, 14:25
|
|
|
| a jak jestes gdzies z okolic Częstochowy to mozesz do mnie wpaść i sobie wyciąć co chcesz;) |
|
|
|
 |
radzi0ooo
Gość
|
Wysłany: 2008-01-06, 17:06
|
|
|
| HEHE kurcze calych nadkoli to ja niechce. bo mi praktycznie potrzeba tylko ten kawalek co styka sie z plastikiem. wiec po co mam kupywac cale nadkola. przesylka i wogole. nie no nie pasuje mi takie rozwiazanie. wolalbym z jakiegos rozbitego czy cos wyciac. |
|
|
|
 |
radzi0ooo
Gość
|
Wysłany: 2008-01-06, 17:08
|
|
|
| "kumpelek" kurcze do czestochowy mam 300 km :) masz traba na rozciecie ? i jakiego traba 1.1 ? moj znajomy jezdzi czesto do czestochowy wiec moze cos by sie udalo wymyslec. zlaezy co tam masz, jaki stan i jaka cena. pzdr |
|
|
|
 |
gajos
Gość
|
Wysłany: 2008-01-06, 17:25
|
|
|
"HEHE kurcze calych nadkoli to ja niechce. bo mi praktycznie potrzeba tylko ten kawalek co styka sie z plastikiem. wiec po co mam kupywac cale nadkola. przesylka i wogole. nie no nie pasuje mi takie rozwiazanie. wolalbym z jakiegos rozbitego czy cos wyciac."
jak Ci potrzeba kawalek to wytnij repertuarki z blachy i wspawaj. Mowisz, ze nie chcesz nadkoli ale krecisz sie za calym samochodem :> |
|
|
|
 |
radzi0ooo
Gość
|
Wysłany: 2008-01-06, 18:07
|
|
|
| co za calym? chce wyciac z inego trabanta to co potrzebuje |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2008-01-06, 18:51
|
|
|
nie dostaniesz tego nigdzie.
musisz wyciac z calych a reszte albo sobie zostawiasz albo podajesz dalej :)
proste :] |
|
|
|
 |
radzi0ooo
Gość
|
Wysłany: 2008-01-06, 19:26
|
|
|
| na zlomie dostane :) |
|
|
|
 |
WeT(macq)
Gość
|
Wysłany: 2008-01-06, 19:28
|
|
|
| Hah to moze kupimy na spole nadkola i powycinamy sobie po kawaleczku co kto potrzebuje? Ale co bedzie jak 2 osoby beda potrzebowac tego samego kawalka? A tak na serio to jak ubytki sa niewielkie to z blachy (byle nieocynkowanej) latwo jest dorobic wszystko, wystarczy imadło, młotek i kowadło ;) |
|
|
|
 |
WeT(macq)
Gość
|
Wysłany: 2008-01-06, 19:29
|
|
|
| Jesli nie wiesz jak sie za to zabrac to daj foto, podpowiemy jak mejknac to samemu x] |
|
|
|
 |
Hose
Gość
|
Wysłany: 2008-01-13, 22:45
|
|
|
| kup sobie żywice epoksydowa świetnie klei dziury i ubytki ja tym porobiłem oczywiscie nie za duze bo nie polecam wyklejac z tego calej podlogi choc to kwestia gustu a o gustach sie nie dysuptuje |
|
|
|
 |
|
|