Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zwarcie
Autor Wiadomość
Kto to
Gość
Wysłany: 2007-12-29, 21:55   

Po miesiącu stania pod chmurka zacząłem znów jeździć trabem.Zapalił bez problemu(był palony 1/ tydz) wszystko było sprawne.Po ogarnięciu traba tzn sprzątaniu dolewaniu płyny i kilku innych czynnościach zauważyłem ze bezpiecznik odpowiedzialny za działanie lewej strony po włączeniu świateł przepala się.Od czego mam zacząć szukanie usterki i co może być przyczyna tego.Dodam ze po miesiecznej przerwie światłą były sprawne (usterka pojawiła sie nagle),nic nie grzebałem przy światłach ani bezpiecznikach. Z góry dzięki.

g-olab
Gość
Wysłany: 2007-12-30, 05:47   

jestem pewien ze masz gzieś zwarcie sprawdź kable od bezpiecznika do żarówki a jak nic nie znajdziesz to sprawdź włącznik świateł bądź zacznij od wlacznika :)

Pelu
Gość
Wysłany: 2007-12-30, 13:34   

posprawdzaj tez styki zarowek

Speccom
Gość
Wysłany: 2008-01-03, 18:47   

miałem podobny problem, ale jak sie okazało mi się gdzieś woda lała spod szyby na kable

Kto to
Gość
Wysłany: 2008-01-04, 07:08   

Speccom mam ten sam problem Qrwa już nie mogę sobie dać z tym rady . Uszczelniałem masa bull tzn nie dokładnie nazwa bull ale ta sama maz czarna co pod uszczelki daja zakłady ktore wymieniają szyby. Jak sie zdenerwuje to wcisnę tam Nie mase bull ani sylikon tylko klej do wklejania szyb. Moze ty mógłbys mi powiedzieć czym mam to zrobić??.Acha a woda nie leje sie bezpośrednio na bezp tylko spływa sobie po nadkoluprzednim na polke:/

Speccom
Gość
Wysłany: 2008-01-04, 08:30   

do Kto to:

Ja wyciągnąłem szybę i wsadziłem ją spowrotem na silikonie ale dałem go aż grubo... ale na razie mam spokój... chyba że masz popękaną uszczelkę to Ci nawet silikon nie pomoże, tylko musisz ją wymienić bo woda wszedzie przejdzie nawet milimetrowym otworkiem... Pozdro

Kto to
Gość
Wysłany: 2008-01-04, 17:43   

Powiem Ci, ze uszczelka jest cała.A silikon jaki Dales bo słyszałem ze octowe powodója korozjie a Póki co żółta strzała jest cała zrobiona( oprócz pęknięć w stałych miejscach i zakonserwowana tak ze nic ja nie łapie :D, i nie chcial bym tego zmieniac :D Dzieki za Pomoc Pozdro:D

Speccom
Gość
Wysłany: 2008-01-04, 21:20   

nie pamiętam dokładnie jak sie nazywał ale kupiłem go u gościa co wprawia szyby do autek, więc znajdz u siebie takiego goscia co wymiania szyby w aucie i moze bedzie mial na sprzedaż... Dałem ok 40zł za tubke taką co do pistoletu się wsadza nie wiem ile tam jest... Pozdrawiam

Kto to
Gość
Wysłany: 2008-01-06, 10:00   

Wielkie dzięki sprobuje i tej metody :E :D.

Speccom
Gość
Wysłany: 2008-01-06, 23:12   

Nie ma za co... Szerokości życzę:)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi