|
...Rozrusznik wolno kręci z rana [1.1]... |
| Autor |
Wiadomość |
timonxxx
Gość
|
Wysłany: 2007-12-02, 09:24
|
|
|
| Chyba to był rozusznik, bo trzeci już włożyłem i jest OK. W takim razie moje pytanie zmienia się na: Co to było w tym rozruszniku? Poprostu zjada mnie ciekawość. Napewno nie były to szczotki ani tulejki. |
|
|
|
 |
skaza
Gość
|
Wysłany: 2007-12-04, 12:03
|
|
|
| Witam. Niedawno kupiłem trabanta, nie znam się zbytnio na mechanice, ale mam podobny problem. Trabant jak jest nie odpalany przez parę dni to przy próbie uruchomienia go gaśnie i tak sporo razy zanim ruszy. To samo kiedy silnik jest zimny (np z rana). W dodatku póki się silnik nie nagrzeje to zdarza mu się też gasnąć podczas jazdy (gdy wrzucam na luz itp). W związku z tym moje pytanie: czy to również może być spowodowane przez akumulator lub rozrusznik? Pozdrawiam |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2007-12-04, 17:58
|
|
|
| skaza ja proponowal sprawdzic ssanie. ja mam skrocony czas jego dzialania i czasem glupieje mi na zupie. na lpg w normie:) |
|
|
|
 |
timonxxx
Gość
|
Wysłany: 2008-01-03, 09:38
|
|
|
| skaza nie skaza. jak innym jeździ tzn że musi być to coś do zrobienia. Zauważyłem że im zimniej tym gorzej :( Ciągle czekam na jakieś nowe propozycje. Już mi nic do glowy nie przychodzi, a codziennie rano nie uśmiecha mi się rozpędzać go :( :P Pozdrawiam i czekam na nowe pomysły :P |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2008-01-05, 13:16
|
|
|
| Tomonxxx popatrz na rzecz pozytywnie- darmowa siłownia co rano :) |