|
trabant zdechł, co to może być? |
| Autor |
Wiadomość |
Ghost Writer
Gość
|
Wysłany: 2007-12-23, 14:28
|
|
|
| ale jakby mial przedmuchy to by "zagadał" choc troszke.. pyrknoł, puscił dymka jak nalewali paliwa bezpośrednio do cylindra.. |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2007-12-27, 12:48
|
|
|
Wał się obraca, ale czy ruszają się też tłoki?
Jak paliwo ma i nawet nie pierdnie, to coś nie halo z zapłonem, albo po prostu - silnik szlag trafił. Może poleciały pierścienie, nie trzyma ciśnienia i nie jest w stanie zapalić mieszanki...
Sprawdziłbym też opcję z odpiętym wydechem, najlepiej całym. Jak zagada, to wiadomo co jest. Jak nie, to nie zostanie nic innego jak rozebrać silnik... |
|
|
|
 |
Bochen
Gość
|
Wysłany: 2007-12-27, 15:21
|
|
|
Wał sie obraca, tloki tez. Cisnienie jest bo zasysa reke ;d
Zaplon elektronik zalozony, sprawdzony we wszystkie strony.
Pierscienie? No to chyba by bylo slychac jakby jebuo.
Dzisiaj probowalem zdjac caly wydech ale jak odkrecalem tlumik od kolektora to mi sie klucz zlamal wiec sie wkurwilem i poszedlem do domu.
Ciag dalszy walki jutro. |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2007-12-27, 15:48
|
|
|
| Nastała PO, miała być cuda - no i są :) |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2007-12-28, 21:59
|
|
|
| i co dało coś rade? bo mnie ciekawi ten temat bo mam dosłownie to samo i doslownie nic nie pomaga...;/ |
|
|
|
 |
Ghost Writer
Gość
|
Wysłany: 2007-12-29, 00:30
|
|
|
| a moze zimmering na wale ciachneło i lewe powietrze lapie ??? mhh ale chociaz by pyrknoł jak lales paliwo strzykawka... |
|
|
|
 |
WeT(macq)
Gość
|
Wysłany: 2007-12-29, 01:02
|
|
|
Wiecie co...
Pewnie sie ze mnie bedziecie smiali (i slusznie) ale ja juz ktorys raz z kolei odpalam silnik na duzym mrozie na gazie...tak, na gazie hehe. Sprawa ma sie mniejwiecej tak, ze nawet jak podlejesz beny w cylindry to nie wyparuje ona na niskiej temp (chyba ze masz garaz ogrzewany). A ja sobie biore dezodorant z biedronki, psykne porzadnie w cylindry i pali SUPER. Ale to tylko ciekawostka i nie polecam bawic sie w takie rzeczy. Jak juz to 'starter' do silnikow. |
|
|
|
 |
Ghost Writer
Gość
|
Wysłany: 2008-01-02, 16:59
|
|
|
| zaduzo autostartu to tezn niezadobze:D mozna wyrwac jakas dziure urwac conieco:D jak go zaduzo:) ale zimno nie zimno jak jest iskra i dal mu paliwo strzykawka w cylindry to musial by sie cos odezwac;) niema bata:P |
|
|
|
 |
maxxx601
Gość
|
Wysłany: 2008-01-08, 10:32
|
|
|
| odwrotnie podłączone cewki, jak przy zamienionych kablach wn :) (zart) |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-01-08, 15:54
|
|
|
| no chyba ze zart :) |
|
|
|
 |
Prorok601
Gość
|
Wysłany: 2008-01-08, 21:23
|
|
|
| ej ja wiem co sie stalo bochen... Trabant sie zepsuł |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-01-08, 21:35
|
|
|
| aaaaaaaaaaaaahahahaahahahahahahahhaha :D |
|
|
|
 |
shardac
Gość
|
Wysłany: 2008-01-09, 17:37
|
|
|
| Mialem pdobnie beknal na drodze i ni cholery. Po trzech dniahc kombinowania wyciagnalem silnik. Okazalo sie ze sprezynki dociskajace plytki kompresacyjne do budy silnika sie pokiereszowaly i w rezultacie plytka neico stracila swoja 'plaskatosc' - na sucho krecil, zasysal reke, mial kompresje, ale wachy nie wrzucal na komorę spalania. Ewentualnie zalany i przemeczony - chwytakl na jeden gar. Chyba czeka sie wyjmowanie silniczka, jesli trop z wydechem nie wypali. |
|
|
|
 |
Bochen
Gość
|
Wysłany: 2008-01-10, 19:17
|
|
|
Padłem leże i nie wstaje
oddalem go do warsztatu, juz mnie wkurwienie ogarnialo ze nie potrafie tej zagadki rozwiązac.
stal jakis czas nieruszany bo mieli chlopaki problemy z prądem i dopiero dzisiaj zaczeli zabawe.
dzwonie do goscia i pytam o postępy
facet mi powiedzial ze trampek spokojnie odpalil z kluczyka tylko jest problem bo jak sie wcisnie ssanie to gasnie
ja juz @!#$ nie wiem co myśleć |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2008-01-10, 20:09
|
|
|
hahah:D no żebym ja miał tylko taki problem:(
a swoją drogą jak ja odebrałem trampa z warsztatu to w warsztacie nie odpalili go a ja go z kolegą odpalilem;p ale to bylo rok temu, a teraz znów lipa |
|
|
|
 |
|
|