Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
trabant zdechł, co to może być?
Autor Wiadomość
Ghost Writer
Gość
Wysłany: 2007-12-23, 14:28   

ale jakby mial przedmuchy to by "zagadał" choc troszke.. pyrknoł, puscił dymka jak nalewali paliwa bezpośrednio do cylindra..

papieju
Gość
Wysłany: 2007-12-27, 12:48   

Wał się obraca, ale czy ruszają się też tłoki?
Jak paliwo ma i nawet nie pierdnie, to coś nie halo z zapłonem, albo po prostu - silnik szlag trafił. Może poleciały pierścienie, nie trzyma ciśnienia i nie jest w stanie zapalić mieszanki...
Sprawdziłbym też opcję z odpiętym wydechem, najlepiej całym. Jak zagada, to wiadomo co jest. Jak nie, to nie zostanie nic innego jak rozebrać silnik...

Bochen
Gość
Wysłany: 2007-12-27, 15:21   

Wał sie obraca, tloki tez. Cisnienie jest bo zasysa reke ;d
Zaplon elektronik zalozony, sprawdzony we wszystkie strony.
Pierscienie? No to chyba by bylo slychac jakby jebuo.
Dzisiaj probowalem zdjac caly wydech ale jak odkrecalem tlumik od kolektora to mi sie klucz zlamal wiec sie wkurwilem i poszedlem do domu.
Ciag dalszy walki jutro.

papieju
Gość
Wysłany: 2007-12-27, 15:48   

Nastała PO, miała być cuda - no i są :)

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2007-12-28, 21:59   

i co dało coś rade? bo mnie ciekawi ten temat bo mam dosłownie to samo i doslownie nic nie pomaga...;/

Ghost Writer
Gość
Wysłany: 2007-12-29, 00:30   

a moze zimmering na wale ciachneło i lewe powietrze lapie ??? mhh ale chociaz by pyrknoł jak lales paliwo strzykawka...

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2007-12-29, 01:02   

Wiecie co...
Pewnie sie ze mnie bedziecie smiali (i slusznie) ale ja juz ktorys raz z kolei odpalam silnik na duzym mrozie na gazie...tak, na gazie hehe. Sprawa ma sie mniejwiecej tak, ze nawet jak podlejesz beny w cylindry to nie wyparuje ona na niskiej temp (chyba ze masz garaz ogrzewany). A ja sobie biore dezodorant z biedronki, psykne porzadnie w cylindry i pali SUPER. Ale to tylko ciekawostka i nie polecam bawic sie w takie rzeczy. Jak juz to 'starter' do silnikow.

Ghost Writer
Gość
Wysłany: 2008-01-02, 16:59   

zaduzo autostartu to tezn niezadobze:D mozna wyrwac jakas dziure urwac conieco:D jak go zaduzo:) ale zimno nie zimno jak jest iskra i dal mu paliwo strzykawka w cylindry to musial by sie cos odezwac;) niema bata:P

maxxx601
Gość
Wysłany: 2008-01-08, 10:32   

odwrotnie podłączone cewki, jak przy zamienionych kablach wn :) (zart)

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-01-08, 15:54   

no chyba ze zart :)

Prorok601
Gość
Wysłany: 2008-01-08, 21:23   

ej ja wiem co sie stalo bochen... Trabant sie zepsuł

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-01-08, 21:35   

aaaaaaaaaaaaahahahaahahahahahahahhaha :D

shardac
Gość
Wysłany: 2008-01-09, 17:37   

Mialem pdobnie beknal na drodze i ni cholery. Po trzech dniahc kombinowania wyciagnalem silnik. Okazalo sie ze sprezynki dociskajace plytki kompresacyjne do budy silnika sie pokiereszowaly i w rezultacie plytka neico stracila swoja 'plaskatosc' - na sucho krecil, zasysal reke, mial kompresje, ale wachy nie wrzucal na komorę spalania. Ewentualnie zalany i przemeczony - chwytakl na jeden gar. Chyba czeka sie wyjmowanie silniczka, jesli trop z wydechem nie wypali.

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-01-10, 19:17   

Padłem leże i nie wstaje

oddalem go do warsztatu, juz mnie wkurwienie ogarnialo ze nie potrafie tej zagadki rozwiązac.

stal jakis czas nieruszany bo mieli chlopaki problemy z prądem i dopiero dzisiaj zaczeli zabawe.

dzwonie do goscia i pytam o postępy
facet mi powiedzial ze trampek spokojnie odpalil z kluczyka tylko jest problem bo jak sie wcisnie ssanie to gasnie

ja juz @!#$ nie wiem co myśleć

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2008-01-10, 20:09   

hahah:D no żebym ja miał tylko taki problem:(

a swoją drogą jak ja odebrałem trampa z warsztatu to w warsztacie nie odpalili go a ja go z kolegą odpalilem;p ale to bylo rok temu, a teraz znów lipa

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi