Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Sprzeglo w 1.1
Autor Wiadomość
ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2007-12-18, 15:58   

Hej
Mam problem, zlamalo mi sie mocowanie linki sprzegla, to takie ucho/lapka ktora znajduje sie blizej chlodnicy - mocowana do obudowy skrzyni. Efetkem tego jest oczywiscie bardzo luzna linka i brak sprzegla - przymusowy postoj trampka poza domem :/
Czy mozna kupic tą czesc nową? Jak sie ona nazywa prawidlowo zebym wiedzial czego konkretnie szukac.
Ehh zle sie zaczal ten dzisiejszy dzien :(
Za pomoc z gory dzieki
Pozdrawiam

ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2007-12-18, 17:05   

Link
Dokladnie zlamal sie element zaznaczony czerwoną ramką.

Pelu
Gość
Wysłany: 2007-12-18, 17:14   

lapa sprzegla

picek
Gość
Wysłany: 2007-12-18, 20:02   

Pospawaj ją. Ja jeżdżę na pospawanej. Trzeba dużo rozbierać, żeby ją wymienić.

ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2007-12-18, 20:26   

Hmmm z tego co widzialem byla juz kiedys spawana. Nie wiem czy ponowne jej spawanie ma sens. Jezeli jest juz pogieta i trzeba bylo linke naciagac co chwilke..
Duzo rozbierac.. hmm swieta idą.. duzo wolnego czasu... ;P Helmut dba zeby moje zycie nie bylo nudne.. ;)

g-olab
Gość
Wysłany: 2007-12-19, 22:06   

tez to połamałem, pospawano mi to ale pojeździłem miesiąc i znowu się złamało, a jest z tym problem bo to żeliwo i mało kto chce to spawać(dawać gwarancje ze będzie sie trzymać), ja poradziłem sobie z tym problemem w bardzo łatwy sposób, wymieniłem skrzynie :)

ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2007-12-20, 19:12   

Skrzynie wlasnie zalatwiam. Tylko czy zdolam ją sam wymienic? Fundusze na mechanika nie zostaly niestety przewidziane :/ Wiec musialbym sobie poradzic sam.
Moglby ktos bardziej doswiadczony opisac tak ogolnie co musze zrobic po kolei aby niczego nie zepsuc ;P a wrecz przeciwnie naprawic ;)
Bede bardzo wdzieczny

Pelu
Gość
Wysłany: 2007-12-21, 01:21   

zrob to zobaczysz!! to nie boli!!

ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2007-12-26, 15:46   

Mam wielką prosbe, czy ktos moglby w wolnej chwili pstryknac fotke jak ma zamocowaną linke sprzegla, tzn jak jest poprowadzona w kabinie silnika.
Mam teraz jakas nieoryginalną zamontowaną przez mechanika-artyste i na 100% powinna byc poprowadzona inaczej.
Przy okazji zmiany skrzyni zrobilbym sobie to tak jak przewidziala fabryka.
Z gory wielkie dzieki :)
Pozdro

Pelu
Gość
Wysłany: 2007-12-27, 03:17   

w 1.1 nie ma problemu,ale w .3 jest problem rwiacej sie linki, ja mam dospawana nakretke na koncu linki i smiga juz kilka lat, potrzeba fota? jak tak to zrobie

g-olab
Gość
Wysłany: 2007-12-28, 14:45   

linka sie rwie jak jest duży opór, a to chyba zależy od sprzęgła(docisku), przynajmniej mi sie tak wydaje

ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2007-12-28, 21:41   

Wymieniam wlasnie skrzynie i mam problem z odkreceniem rozrusznika, jedna z trzech srub za chiny nie chce puscic :/ Odkrecam tak ze rusza sie caly silnik, caly trab a sruba ni chu.. nie chce puscic :(. W ten sposob stoje z pracą w miejscu :(
I teraz pytanie, da sie wyjac skrzynie bez odkrecenia rozrusznika? Przy wybraniu opcji ze silnik zostaje na swoim miejscu.
Pomozcie mi bo od rana dalej z tym walcze, a pomyslow zaczyna brakowac

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2007-12-29, 11:40   

Sprobuj parę razy pierdziachnąć w łeb śruby (ale z wyczuciem:), jakbyś chciał ją wbić... i Zalej całość na noc Coca-Colą... Musi puścić;)

ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2007-12-30, 21:53   

Oj bardzo zle. Trzy dni, wymienilem starą skrzynie, wlozylem nową, wszytsko poskrecalem, odpalam i... biegi nie wchodzą :(( regulacja linką sprzegla nic nie daje, lapa chodzi jakos dziwnie, tzn ma dziwnie maly skok.
Czy jest mozliwe ze cos jest zle poskladane? Jak na sucho wrzuce bieg i odpale to szarpie do przodu.
Przy normalnym wrzucaniu biegu strasznie jedzie po zebach :/
Czlowiek mzoe sie zalamac po tym jak pokonal tyle problemow, sruba rozrusznika, powypadaly igielki w krzyzaku polosi, byly problemy z wlozeniem skrzyni, polosi itp itd.
I po tym wszystkim taka klapa :(
Co moze powodowac taki problem?
Wszelkie propozycje mile widziane.. :)

Kędzior2
Gość
Wysłany: 2007-12-31, 00:21   

co do biegów to wyregulować trzeba wybierak. A do sprzęgła to nie mam pojęcia :]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi