Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] Gaźnik i denaturat
Autor Wiadomość
JaJer
Gość
Wysłany: 2007-12-05, 22:59   

To ja tez wtrącę swoje grosze :)
OCET Panowie wspaniale oczyszcza dysze, a jeszcze lepiej jak dysze sie w nim gotują kilka minut.
Pozdrawiam.

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-12-05, 23:20   

o widzisz octu nie probowalem, trza bedzie, bo dyszy nie gotowalem w prochu.

o proszku to wiem z wykladow z chemi ze ma takie wlasciwosci wspaniale i sam testowalem ten patent nieraz, zreszta patent chyab stary bo jak moje trabanciarstwo raczkowalo jeszcze to Lewy mi polecil pranie w proszku :)

WeTeK
Gość
Wysłany: 2007-12-06, 23:02   

Ja prałem gazniki (akurat nie trabantowe) w occie -tzn gotowalem. Efekt calkiem niezly, zwlaszcza jak gaznik jest zapaskudzony osadem (czesto to sie tworzy jak gaznik stoi bez paliwa, albo jakis syf sie odklada). Tylko uwaga, coby cos w powietrze nie wylecialo. Wczesniej soda i wymyc gaznik z paliwa, dopiero pozniej na kuchenke :P

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2007-12-10, 14:26   

Soda jest dobra na wszytsko ale musi być taka w kostkach do przepychania zapchanych studzienek kanalizacyjnych tylko cholerstwo strasznie żrące jest.Ale gaźnik po wypłukaniu w takiej mieszance wygląda jak nowy uwaga na ręce i oczy gdyby ktoś chciał się czymś takim bawić.Czyszczenie jedynie w odzieży ochronnej i okularach coby oczu sobie nie wypalić.

-----------------------------------------------------
Trabant601s
rocznik 85
-----------------------------------------------------

Bochen
Gość
Wysłany: 2007-12-11, 18:51   

a ja mam pytanie

czy to moze byc kwestia gaznika ze nie pali na jeden cylinder? na bank nie cewki i kable bo iskra jest elegancka (swiece nówki). wydaje mi sie ze zalewa troche tę świecę z niedzialajacego garnka.

czy gotowanie gaznika moze pomóc? teraz jest tak ze jak go odpale to chodzi trzymany na gazie jakies 15 sekund a potem strzela z rury, prycha i gasnie..

nie mówcie mi tylko ze to stawidła bo sie potne

WeTeK
Gość
Wysłany: 2007-12-11, 23:58   

nie mówcie mi tylko ze to stawidła bo sie potne
Albo simmering, hihi :) Calkiem mozliwe.

WeTeK
Gość
Wysłany: 2007-12-11, 23:59   

a, zapomnialem. Jesli silnik stal dlugo, to guma traci na elastycznosci i jej moze nic nie pomoc. Ale najpierw czyszczenie gaznika, choc przyczyna niepalenia na 1 gar lezy gdzie indziej

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2007-12-12, 02:35   

stawidła jak są zużyte to słychać

Bochen
Gość
Wysłany: 2007-12-12, 09:23   

silnik jezdzil od lipca bez problemów. no trudno bede walczyl

Bochen
Gość
Wysłany: 2007-12-17, 13:33   

gaznik wygotowałem z proszkiem, dysze pare minut w occie, tez gotowane, wymieniony alternator, tłumik przy okazji ( :D ) i silnik NIE DZIAŁA

iskra jest mocna ( nowe swiece, cewki wymienione, kable zapłonowe ok)..

jakies pomysły?

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-12-17, 15:49   

Co to znaczy nie działa silnik? Nie zapala? A benzyna dochodzi? Gaźnik odpowiednio skręcony i wyregulowany?

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-12-17, 17:47   

gaznik nieregulowany jeszcze, ale mimo wszystko kazdy gaznik bez regulacji na ssaniu odpali pochodzi, a ten ponoc nie odpala wcale. Ale w sumienie wiem bo mnie przy tej probie odpalenia nie bylo. badz cierpliwy bochenku to ci pomoge.

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2007-12-18, 19:25   

Jak masz nowy typ to sprawdz czy sobie dysz biegu jalowego z glowna nie pomyliles. Chociaz i w tym przypadku powinien cos probowac zapalac, ale tez niespecjalnie

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi