Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pompka paliwa webasto
Autor Wiadomość
mitek
Gość
Wysłany: 2007-12-10, 12:02   

ja użyłem przerywacza z trabanta ale elektronika, nie elektromechanicznego. Co do diody mrugającej to nie bardzo nie puści takiego prądu. ewentualnie jakiś elektroniczny układzik najlepiej by było żeby się dało ustawić krótki czas załączenia prądu ale w dłuższych odstępach ideałem było by to i to z możliwością regulacji.

Ghost Writer
Gość
Wysłany: 2007-12-11, 14:46   

www.elektroda.pl zagadajcie na forum u chlopakow to wam narysuja i napisza z czego zrobic;) to bedzie najlepsze a nie gdybanie:P

motospec
Gość
Wysłany: 2007-12-11, 16:11   

Mitek znalazłem coś takiego:

Prosty timer

Jak myślisz będzie z tym działać, czy przerwa będzie za długa??

mitek
Gość
Wysłany: 2007-12-11, 19:39   

wiesz co sprawdzę na słuch ile wynosi przerwa i czas załączenia nie wiem czy 2,5 s nie będzie za dużo ale sprawdzę

motospec
Gość
Wysłany: 2007-12-12, 20:51   

Dobra to czekam, tak będzie najlepiej jak będe wiedział jakie są czasy to może prędzej coś znajde.

mitek
Gość
Wysłany: 2007-12-13, 19:31   

pompka klika w odstępach około 1 - 1,5s czas załączenia myślę że to będą jakieś ułamki sekundy może poniżej połowy

magik
Gość
Wysłany: 2009-04-07, 15:23   

Odświeżę temat. Męczę się z pompką paliwa, konkretnie z membraną. Czy ktoś wie jak ją wymienić?. Nie potrafię oddzielić gumy od tłoczka.

Barył
Gość
Wysłany: 2009-07-01, 12:14   

Magik mam ten sam problem.
Membrana mi gdzieś przecieka i paliwo leje się z tyłu pompki.
Jak to rozebrać??
Z czego zrobić nową membranę???

magik
Gość
Wysłany: 2009-07-01, 12:25   

najlepiej dać do warsztatu naprawiającego pompy paliwa.Ja swoja uruchomiłem składając z dwóch jedną. Membrana chyba pasuje z wartburga ale ja nie wiem jak ja wymienić jest chyba sprasowana z popychaczem, dlatego najlepiej dać do fachowca

Barył
Gość
Wysłany: 2009-07-01, 14:07   

No dobra dzięki. Do zimy jeszcze daleko może coś się wymyśli, albo znajdę inną pompkę.

mitek
Gość
Wysłany: 2009-07-18, 21:54   

membrana pasuje na pewno z 353 jeszcze może podejść z syreny tam też była podciśnieniowa pompa paliwa chyba identyczna

magik
Gość
Wysłany: 2009-07-19, 11:23   

membrana ok ta sama,ale bądź mądry i przełóż. W pompce od webasta do membrany na środku jest zanitowany sworzeń który popychany jest przez elektromagnes.Chyba zanitowany bo mi się nie udało tego rozłożyć. Notabene ten sworzeń ma regulację. sworzeń przechodzi przez uzwojenie elektromagnesu i wkręca się go w układ styków. W zależności jak się wkręci różnie pracuje(a czasami wcale :-) ). I tu pytanie jak byc powinno. Informacji w tym temacie brak. Dlatego jestem zdania żeby wydać parę złotych i dać tą pompę do fachowca który na pewno ma lepsze doświadczenie. Wymieni ustawi zregeneruje.

Barył
Gość
Wysłany: 2009-07-19, 18:25   

Mi się udało to rozebrać. Owszem ten sworzeń jest zanitowany więc go zeszlifowałem i wywaliłem. U mnie nie jest on potrzebny bo pompką steruje przerywacz. Teraz musze tylko znaleźć bembranę i powinno działać.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi