Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Świece w silniku 65'
Autor Wiadomość
Bochen
Gość
Wysłany: 2007-12-05, 22:25   

i ja i kuba glosowalismy na pis ale to juz inna bajka

a ty michale c zajmij się lepiej lepieniem plasteliny czy cos w tym stylu ;]

JaJer
Gość
Wysłany: 2007-12-05, 22:54   

Michale C. - masz szczęście ze mnie już nie chce sie op...dalać tu na forum. Może poczytaj lekturę na temat trabantów, pogadaj z kimś co się zna, schowaj emocje i wtedy pisz coś rozsądnego na tym forum.
Życzę miłej lektury.

PS
Miej szacunek do ludzi którzy się znają na rzeczy.

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-12-05, 23:03   

sraja nie znaja:) huahha piszecie tu o niczym... a tak pozatym jak tak wsyzskto wiece to po co jet to forum i te pytania?

ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2007-12-05, 23:44   

Po to zeby ludzie mojego pokroju mogli zadac pytanie i naprawic cos samemu.
Jakby nie to forum to wielu ludzi nie mogloby sobie pozwolic na realizowanie swojej pasji, ze wzgledu na ceny jakie sobie spiewają mechanicy :/
Szkoda ze nie potrafisz tego zrozumiec...

Poczyta sie kilka twoich postow i juz czlowiek na forum nie ma ochoty wejsc :/

Magik tez glosowalem na pis wiec uwazaj ;P
Bo jakos nadal nie odczuwam zebym sie obudzil w irlandii, a mialo byc tak pieknie... ;) I jablka nadal drogie :/ Ludzie na drogach giną :/ Ptasia grypa :/ No i nie widzialem tych na granicy tlumow wracajacych do polski. Mozna by wymieniac ;)

Pozdro

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-12-06, 08:26   

to ja nierozumiem trabant to twoja pasja ok... ale z zalozenia jak go kupywales wiedziales ze to nie mercedes i raz na jakis czas sie psuje... ?? to ja juz nierozumiem miec takie auto i samemu z siebie nieumiec nic zrobic...

miedelnica
Gość
Wysłany: 2007-12-06, 10:00   

eeeeeeeej

odnośnie niejakiego Michała C.: Kiedyś Kędzior też miał takie teksty i myślę że najlepiej podsumował je Zbuk: "KĘDZIOR PUŚCIŁ BĄKA A WY GO WSZYSCY WĄCHACIE"

to pierwszy temat na forum nt świec m18, w którym padła już rzeczowa i konkretna odpowiedź Magika. Jeśli ktokolwiek przyjdzie tu na forum za rok/dwa i poszuka tego tematu potrzebując pomocy i znajdzie go, zamiast czytać o świecach będzie wąchał bąki. nie pierwszy to prowokator na forum i nie ostatni.zlejcie go i tyle. przecież on wogóle nie jarzy co się koło niego dzieje. Żółty trabik napisał że zna słabości swojego auta ale go kocha, a ten kolo go wyszydza że po co go kupił skoro nie potrafi naprawiać.ten kolo nie ma totalnie kontaktu z bazą... my będziemy reagować na jego wypowiedzi,a on będzie odpowiadał nie na temat, rzucając kolejne bluzgi na które my znowu będziemy odpowiadać. błędne koło zrobi kolejnego posta na 300 odpowiedzi z 3-ma na temat:/

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2007-12-06, 13:36   

Śmierdzi mi tu chamstwem!
Michale C. jak masz pisać w taki sposób to nie na tym forum.
Nie wystarczy wpisać znaków które towarzyszą cyfrom na klawiaturze, żeby nie zachowywać się grubiańsko!
Ostrzeżenie: następny taki numer, a konto i dostęp z IP zostanie zablokowane.

Pomoc innym użytkownikom jest jak najbardziej mile widziana, ale pomoc rzeczowa i przy okazji kulturalna wymiana poglądów z doświadczonymi Trabanciarzami.

Kędzior2
Gość
Wysłany: 2007-12-06, 14:36   

odnośnie niejakiego Michała C.: Kiedyś Kędzior też miał takie teksty i myślę że najlepiej podsumował je Zbuk: "KĘDZIOR PUŚCIŁ BĄKA A WY GO WSZYSCY WĄCHACIE"
taa... a może odrazu się zesrałem :D

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2007-12-06, 14:54   

Co do świec starego typu M18 to spotkałem takie swiece u siebie w Sokołowie Podlaskim w małym sklepiku z częściami do motorów.Byłem bardzo zdziwiony bo nie sądziłem że coś takiego jest jeszcze w sprzedaży.Nie wiem jaka jest ich cena ale mogę się zapytać jeśli są nadal tobie potrzebne.Z tego co sobie przypominam to kilka takich starych świec przewala mi się też po garażu ale nie wiem czy są coś warte bo mają ponad 30 lat i ruda je troszkę podgryzła.Jedyne rozwiązanie jeśli będzie trudny dostęp do takich świec to wymiana głowić na nowszy typ.

PS:Panowie nasze spory i waśnie do niczego nie prowadzą jedynie pogłebiają w nas złość i niechęć do siebie a nie na tym to polega.

-----------------------------------------------------
Trabant 601s
rocznik 85
kontakt 696169364
-----------------------------------------------------

miedelnica
Gość
Wysłany: 2007-12-06, 17:24   

panie Kedziorze nie do Pana teraz pije:) Pan juz ostatnio sporo ucichl

zmiana glowic nie zawsze wyjdzie na dobre,nie zapominajcie ze glowice w silniku p60/1 (takowy silniczek jest prawdopodobnie w aucie autora tematu) maja kuliste ksztalty wewnatrz i nie jest tak bez powodu. zalozenie symetrycznych glowic do takiego silnika moze miec jakies konsekwencje.jakie - nie wiem,ale wiem ze jak fabryka poskladala tak, to mialo to jakis sens. silnik zmienial sie na przestrzeni lat i wiele zmian szlo parami

Bochen
Gość
Wysłany: 2007-12-06, 19:09   

dziekuje panowie za odpowiedzi, nie mam kompletnie czasu sie tym wszystkim zająć. uprzejmy pan Kuchar z ŁDZ ;] zaoferował mi pożyczkę świec do odpalenia silnika. ale pawle jezeli będę potrzebował świec to chętnie się z Tobą skontaktuje

co do michala c to : miedelnic dobrze gada w góre dziada ;] polać mu

silnik jest oryginał 1965 23 konie :D

http://polskajazda.pl/Samochody/Trabant/601/18574

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-12-06, 22:58   

e margut mowil mi i zreszta osobiscie przy mnie dzwonil do producenta swiec "Denso" i maja byc podobno m18 nowki sztuki.

kaziol1
Gość
Wysłany: 2007-12-29, 22:30   

mozesz wkrecic redukcje takie na zwykle swiece i polecam NGK BP6H

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi