Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[tuning] Skrzynia 5 - tka w trabie 1,1
Autor Wiadomość
Eagle
Gość
Wysłany: 2007-01-26, 12:09   

Więc jednym słowem skrzynia z favoritki nie pasuje :) Więc i tak wyszło na moje;d

Piotrek_dM
Gość
Wysłany: 2007-01-26, 14:31   

Witam
Dawno mnie tu nie było, ale widze że niektórzy użytkownicy jeszcze sa;)
Ale co do 5... Da sie przerobić i wcale nie zmniejsza to mocy silnika, znajomy ma 1,1 Kombi z przerobioną skrzynią (od VW polo) i nie ma problemów z podanymi przez niektóre osoby osiągami etc.
Z tego co mi znajomy mówił pracy było przy tym troche i nie tylko mechanik sie bawil z przeróbka (nie wiem czy jest zalogowany na forum, ale odwiedzał je czesto swego czasu). Namiary na mechanika mam, nawet udało mi sie już go namówić żeby podjoł sie tego zadania, ale ze względu że jest to znany w okolicy warsztat to chłopaki nie mogą sie opędzić od Klientów - moje szanse marnieją na zrobienie tego;(
Ale będe walczył;)
Wiem że jest też pare warsztatów w wawie gdzie chłopaki podjeliby sie takiej przeróbki (robią dziwne rzeczy z autami) ale niestety jako że to stolica to sobie też odpowiednio liczą za to i mnie juz nie stać na takie wydatki;(((
w każdym razie pozdrawiam wszystkich i życze powodzenia w dążeniu do doskonałości trabiego
ps. zasłyszane - nie sprawdzone;)))
Jesli ktoś chce zwiększyć ilość KM w trabim to jest sposób przerabiając wydech - podnoć do 10KM dodatkowo - ale tym to będe sie zajmował jak do konca padnie mi tłumnik;)))

ali
Gość
Wysłany: 2007-01-27, 14:18   

Zabawie się w Kędziora :-)

A każda naklejka sparco daje +5 KM

hehe

arek_353
Gość
Wysłany: 2007-01-27, 16:53   

tak reasumują 38km + wydech = np 47km ?? buhaha + stożek 5% + magnetyzer 5-10 % / jakby to powiedzieć na to nabierają się chyba jeszcze tylko naiwniacy
a słyszałeś moze o tej śrubce od 5-go biegu ???

pozdrawiam

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2007-01-27, 17:04   

u mnie dziala :D :D

Dobrzyn
Gość
Wysłany: 2007-06-26, 15:33   

Panowie... U mnie, a w zasadzie u mojego ojca, w VW Polo II, rocznik 1988, pojemność 1.1, a więc z identycznym względem Traba silniku skrzynia 5 biegowa była fabrycznie... Fakt faktem że 5 bieg wyskakiwał i trzeba go było trzymać, ale to akurat była wina widełek...

Misio601
Gość
Wysłany: 2007-06-26, 21:28   

Hmmm, a może skrzynia 5-tka (albo od razu 6-tka) w 601?

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2007-06-26, 22:39   

jest taki jeden mechanik w krakowie od zielonego kombi 1.3 i ma te 5 ze skodi i mu to dziala, zapierd... i w ogole troche sie z tym narobil - ale rozrusznik jest slodki :)

bRq
Gość
Wysłany: 2007-06-27, 10:01   

Skrzynia 5 pasuje na silnik Trabantowy ze Skody i z VW. Szukajcie silnika o oznaczeniu AEE to znajdziecie taka skrzynie. Ona ma chyba oznaczenie DKY. Polosie jakies trzeba dobrac lub skrocic.

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2007-06-27, 22:32   

Polosie pasuja od trabanta.

Pasta
Gość
Wysłany: 2007-11-13, 16:52   

Moim zdaniem do trabanta niema sensu pchać 5-tki skrzyni.jaki to miało by sens przecież 1.1 i tak pali mało, a szybciej niż 130 to nie ma co jechać takim sprzętem, bo jest za lekki.

qba_601
Gość
Wysłany: 2007-11-14, 23:40   

no to fajne masz zdanie !!!! gratuluje !!!!

Kargul
Gość
Wysłany: 2007-11-15, 06:37   

No to dużo zależy w jakim stanie ma sie auto, jednym spokojnie sobie lecisz 150 a innym przy 120 wszystko lata,trzęsie sie stuka itd. to takim strach:D

kasq5510
Gość
Wysłany: 2008-11-15, 11:14   

aż boję sie pomysleć co by było gdyby ktoś napisał żeby automat do trabiego wsadzić;p

Kędzior
Gość
Wysłany: 2008-11-15, 21:01   

bross snuł takie wizje na forum :D Ale jemu można to wybaczyć :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi