Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
zaworek iglicowy
Autor Wiadomość
magik
Gość
Wysłany: 2007-11-02, 14:04   

Mam taki problem zawsze przy ustawianu poziomu paliwa. Kiążka podaje że były dwa rodzaje zaworków: konwencjonalny i ze sprążyną powrotną. Zastanawiam się w czym różnica. Bo widziałem różne ale każdy ma na tym końcowym bolcu sprężynuje. I nie wiem jak to rozróżnić. Dla każdego z zaworków jest inne ustawiane pływaka. Prosta rzecz niby ale drażniąca. Pomożecie ?

szkielu
Gość
Wysłany: 2007-11-02, 23:42   

jak dobrze kojarze byla jakas dodatkowa sprezynka zew. ale moge sie mylic ktos kiedys tlumaczyl mi to na zasadzie wspomnien z mlodosci.

Tonio
Gość
Wysłany: 2007-11-03, 00:15   

Nie wiem jak rozróżnić te dwa zaworki ale dorzucę swoje pięć groszy.

Nie kupujcie zaworków iglicowych których iglica wykonana jest z plastiku. Kiedyś takowy zakupiłem i po założeniu i wyregulowaniu pochodził on dobrze około 2 tygodnie a po tym czasie plastik się wytarł i gaźnik zaczął się przelewać, ponieważ zaworek nie domykał się tak jak należy

magik
Gość
Wysłany: 2007-11-03, 09:49   

Zapytam z inaczej "Poziom paliwa powinien znajdować się w odległości 24,5...27,5 mm od górnej krawędzi komory pływakowej"(dla gaźnika 1-1). To jak mam ustawić aby było najmniejsze spalanie ? 27,5 mm ? Nie rozumiem dlaczego książka podaje przedziały zamiast dokładnie ile ma być.

magik
Gość
Wysłany: 2007-11-03, 11:19   

Mierzyłem poziom paliwa. Mam ok 27 mm takze nic nie ruszam. Zmieniłem tylko uszczelkę pod zaślepką dyszy bo ciekła. Zobaczymy czy będą efekty

szkielu
Gość
Wysłany: 2007-11-03, 17:52   

to jeszcze proponuje na wezyk przed zaworkiem zalożyc dodatkowy filterek paliwa. najczesciej zaworek zacina się w wyniku dostania się jakiegos paprocha, ktory blokuje kuleczke

magik
Gość
Wysłany: 2007-11-05, 12:17   

no ja niestety nie toleruję żadnych patentów. u mnie poza zapalniczką w samochodzie jest pełen fabryczny oryginał :-) Skoro tak bywa jak mówisz to już taka jego uroda :-) Przeżyję :-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi