|
Trabant 1.1 czy naprawiać ? |
| Autor |
Wiadomość |
wojteksci
Gość
|
Wysłany: 2007-10-28, 17:18
|
|
|
Witam,
Trabant 1.1 - 164 tys. przebiegu (sam przez ostatnie 3 lata zrobiłem nim 87 tys).
Aktualnie mam problem ze skrzynią biegów - nie udaje się wrzucic dwójki - wyskakuje ze zgrzytem. Jeźdżę jednak dalej omijając ten bieg. Problem nie leży po stronie sprzęgła - było robione ok. 15 tys. temu.
Zastanawia mnie jednak czy opłaca się to naprawiać ? Tzn. ile może kosztować naprawa skrzyni biegów.
Jakie są Wasze doświadczenia w tym zakresie ?
Pozdrawiam
Wojciech Ściesiński |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2007-10-28, 18:37
|
|
|
| Ludzie... kiedys sie skoncza takie pytania? Na pewno za cene naprawy nie kupisz czegos lepszego... Ja bym kupił inna skrzynie w dobrym stanie i przelozyl sam albo dał do warsztatu. W znajomym warsztacie 200zł wyjecie i wlozenie skrzyni.Skrzynia to pewnie 100-300zł w zaleznosci jak trafisz |
|
|
|
 |
g-olab
Gość
|
Wysłany: 2007-10-28, 19:54
|
|
|
| mi sie wydaje ze nawet mniejsza to jest kasa ja placilem za skrzynie 100 zloty i byla w rewelka stanie(moze synchronizatopr nalezy wymienic i bedzue dobrze) |
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-10-28, 23:01
|
|
|
| jesli szkoda ci na skrzynie do traba... to kup se malucha bo niezaslugujesz i niejestes godny by trabem jezdzic... PEWNIE ZE SIE OPLACA!!!!!! |
|
|
|
 |
Sebastian (reafus)
Gość
|
Wysłany: 2007-10-29, 17:47
|
|
|
| Od dzisiaj kazdy kto chce wiedziec czy zasluguje na Trabanta czy nie jest godzien, niech uderza do Michala C. |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2007-10-29, 18:06
|
|
|
| chyba sam najlepiej wiesz w jakim stanie masz auto ,poza skrzynią ile po tej wymianie skrzyni nim pośmigasz-jeżeli się łamie przez podłoge widzisz asfalt a silnik jest do niczego -to się nie opłaca , ale jeżeli jest okej i wiernie służył ci przez 87tys to chyba zasługuje na nową skrzynie lub naprawe starej co nie.? |
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-10-29, 18:10
|
|
|
| patologia i brak słow..;/ |
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-10-29, 18:12
|
|
|
| nawet pozartowac niemozna... z jajem troche...;/ |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2007-10-29, 19:40
|
|
|
| na marginesie - to ze sprzeglo bylo robione 15 tys km temu o niczym nie swiadczy zwlaszcza jak tarcza lub/i doscisk sa produkowane przez braci madziarów. |
|
|
|
 |
|
|