Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
1.1 maglownica
Autor Wiadomość
Bartosz S.
Gość
Wysłany: 2007-10-22, 09:44   

Bry...
Bylem na wymianie koncowek drazkow i mechanik powiedzial, ze mam magiel do wymiany. Buuuuu... Pytanie:
1. Czy ktos zna dobrego speca ktory by magiel zregenerowal? (WAWA)
2. Czy ktos kupowal regenerowany magiel z Motirexu? Warte to cos?
3. Da sie kupic nowy magiel?

eddie
Gość
Wysłany: 2007-10-22, 13:23   

a nie wiesz co dokladnie jest nie tak?.. czy listwa, kolo czy tuleja? ..
jesli tuleja to nie widze problemu aby dorobic z teflonu.
foto1
foto2
pozdrawiam
edd

Pelu
Gość
Wysłany: 2007-10-23, 17:12   

co jest nikt nie wymienial w motirexie, bo tez jestem ciekawy i na etapie co kolega

monsz
Gość
Wysłany: 2007-10-24, 13:45   

Witam -jest możliwość regeneracji wahaczy przednich w 1.1 oraz maglownicy w Warszawie ul.Strzelecka 28 .Regeneracja prawie od ręki do dwóch godzin.Telefon w panoramie firm.

Bartosz S.
Gość
Wysłany: 2007-10-24, 13:57   

Bry
Dzieki za namiar. Robiles cos u nich?
Jezeli tak, to jakie opinie?

monsz
Gość
Wysłany: 2007-10-24, 14:37   

witam ponownie
Tak regenerowałem przedni wahacz. Koszt znikomy szybko.
Można wymienić lub poczekać na regeneracje sojego elementu.Jeżdżę od półdora roku i jest ok.
Naprawa przekładni kierowniczych. maglownice Warszawa, ul. Strzelecka 28, tel. kom. 0-602-463-983 maglownice · naprawa i regeneracja · kontakt ...

Bartosz S.
Gość
Wysłany: 2007-10-24, 15:07   

Bry...
Dzwonilem i:
- koszt zrobienia maglownicy 250pln
- czas trwania zabiegu 1 dzien
- wymontowac trzeba samemu.

Chyba skorzystam...

magik
Gość
Wysłany: 2007-10-24, 15:44   

proponuję żebyś wypytał na czym ta regeneracja polega. nie sądzę żeby regenerowało się listwę bądź wałek. Może jest to zabieg który można w jakiś sposób wykonać samemu. Zapytaj. Np w 601 regeneracja polega na odwróceniu do góry nogami listwy prowadzącej listwę z zębami. Nie chcę tu gdybać bo znam się tylko na 601. Ale chyba nie ma sensu płacić 250 zeta za byle co

Jaco007
Gość
Wysłany: 2007-10-24, 16:01   

magik ma racje. ja swoją oddałem do ślusarza (30 km od Warszawy). Wymienił mi tulejki i szlifnął co trzeba - koszt 50zł. Chodzi jak nowa!

Bartosz S.
Gość
Wysłany: 2007-10-24, 16:05   

No to chyba trzeba bedzie na stole w kuchni rozebrac maglowniczke i ocenic co jej dolega.
Luzy ma. Pytanie tylko czy na tylejkach, czy sie kly wyrobily.
Bo jezeli tylko tulejki, to zaden problem... sie dorobi :D
A jak jeszcze kly to dupa zbita...

Eagle
Gość
Wysłany: 2007-10-24, 16:34   

ja swoja regenerowalem w lublinie, cena 150zł, efekt? Ma luzy ale sporo mniejsze. Co zrobili dokładnie nie wiem

Krzysztof Sagan
Gość
Wysłany: 2007-10-24, 18:26   

Witam, a masz namiar na tego fachowca z Lublina ???

Forest
Gość
Wysłany: 2007-10-24, 19:17   

Ostatnio przerabiałem to samo. Wszystko zalezy od tego gdzie masz luzy jezeli tulejka ( sprawdz w ten sposób ze złap drązki kierownicze w miejscu połączniea z maglownicą i poruszaj góra-dół jezeli tam masz luz to znaczy ze na 90% tulejka) i wtedy wykręć maglownice (niezbędna 16 nasadowa) rozbierz ją , idz do sklepu motoryzacyjnego kup kawałek teflonu skrawalnego ( nieco dłuższy zeby tokarz mogł go wkręcić w uchwyt) udaj sie do jakiegoś tokarza/ślusarza i pokaż co trzeba zrobić. Jak coś nie jasne to pisz na gadu 1975758

Eagle
Gość
Wysłany: 2007-10-24, 19:28   

To jest w Lublinie na bodajze 1maja(taka ulica)niedaleko dworca. W bramie naprzeciw jakiegos banku, jest duzy szyld regeneracja układów kierowniczych. wchodzi sie w podworze. Idac od dworca to po lewej stronie. Dokładniej Ci nie powiem bo nie jestem z Lublina i tyle pamietam.

Bartosz S.
Gość
Wysłany: 2007-10-25, 07:33   

sprawdz w ten sposób ze złap drązki kierownicze w miejscu połączniea z maglownicą i poruszaj góra-dół jezeli tam masz luz to znaczy ze na 90% tulejka

To taki luz to mam jak cholera...

Z moja maglownica to jest tak:
- jak kupilem to luz byl
- jezdzielm jezdzilem, az przy skrecaniu w prawo zaczela sie kierownica blokowac (pokonalem na sile) w lewo chodzila zawsze luzno
- zdjalem gumy, wysypalem tone syfu, napchalem towotu po dach i tak jezdze do dzis
Po nasmarowaniu chodzi gladko, ale luzy sa. Pan na zbierznosci powiedzial, ze magiel jest na 100% do wymiany i ze mam mocne nerwy ze tak jezdze...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi