Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nadkola T 1.1
Autor Wiadomość
mooflon
Gość
Wysłany: 2007-10-22, 21:05   

Witam wszystkich!
W czasie "przedzimowych" oględzin podłogi mojego helmuta zauważyłem że delikatnie zaczyna mi się sypać tylne prawe nadkole,a dokładnie fragment przynitowany do błotnika. Póki co to nic wielkiego ale postanowiłem zakupić nadkole "na zapas". I teraz moje pytanie: czy jest szansa dostania nadkoli do T 1.1? Mam możliwość zakupu ładnego kompletu do 601 ale pewnie nie podejdą (z racji resora z tyłu).A jak się ma sprawa z nadkolami do 601 ale na sprężynie z tyłu?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi.
PozDDRawiam!

Bartosz S.
Gość
Wysłany: 2007-10-23, 07:36   

Mialem teb sam problem z rantem nadkola. Kupilem na strazackiej wyciete cale nadkole z 601 i pobawilem sie w metaloplastyke. ze starego nadkola wycialem wszystko co bylo przegnite, a potem z "nowego" dopasowalem zdrowy kawalek.
Plys byl taki, ze nie naryszylem konstrukcji (geometrii) samochodu i bez boku i z obcietym nadkolem moglem pojechac do spawacza.
Teraz mam czysto, sucho, cicho i pewnie :D

Jeszcze druga strona mi zostala do zrobienia...

Kędzior2
Gość
Wysłany: 2007-10-23, 08:00   

możesz kupić nadkole od 601 nawet tego z resorem i wymienić samą reperaturę (właśnie ta cześć zewnętrzna do której sie mocuje błotnik), nie ma potrzeby wymieniania całego nadkola. A jeśli jest przegnite całe to śmiało od 601 ze sprężyną można wstawiać bo są takie same.

mooflon
Gość
Wysłany: 2007-10-23, 09:34   

Dziękuję za odpowiedz! Jeszcze tylko jedna kwestia-jak odróżnić nadkole z "resorowanego" 601 a jak z tego na sprężynach? Mam kilka zdjęć nadkoli które mogę kupić:
HREF="http://www.wrzuta.pl/obraz/hbmIqU1Cah/">nadkola1
HREF="http://www.wrzuta.pl/obraz/j7MFGtSL9T/">nadkola2

Są od traba na sprężynie?

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2007-10-23, 10:39   

Te są od resorowca.Te na sprężynę mają przynajmniej dwukrotnie większe wytłoczenie na amortyzator.Ale przecież możesz wymienić tylko połówki nadkoli ,nie stracisz wtedy profilu auta no chyba ,że tak zgniły, że nic innego nie wymyślisz.

Bartosz S.
Gość
Wysłany: 2007-10-23, 10:58   

Bry
U mnie wygladalo to tak:
wymiana nadkola

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi