|
Webasto - Trabant |
| Autor |
Wiadomość |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-02-26, 21:59
|
|
|
| ale raczej nie w mojim trabancie bo jeszcze plastik mi sie roztopi i splynie na asfalt:) wedlug tej książki ktora jest zamieszczona na tej stronie w lato sluzy webasto do chlodzenia jako dmuchawa ;) |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2007-02-28, 10:48
|
|
|
| z tego co widze to brakuje Ci kolego do szczęścia jeszcze oryginalnego wydechu. Spaliny powinny byc wydalane pod samochód. Oryginalny wydech kończy się przy jaskółce na środku. |
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-02-28, 15:16
|
|
|
| załozyłem rure Spiro.. konczy sie umnie z lewej strony za tylnym nadkolem. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-03-05, 13:47
|
|
|
| Ile moge dostac kasy za takie całe kompletne webasto ?? Jakbym chciał je sprzedac |
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-03-05, 13:48
|
|
|
| aha i czy byłby ktoś chentny na jako takie webasto ?? |
|
|
|
 |
mitek
Gość
|
Wysłany: 2007-10-15, 20:31
|
|
|
hej odświeżam temat! mam webasto u siebie, mam taki mały problem że czasem się wyłącza idzie idzie wychładza się a potem znów się włącza. wszystkie kable sprawdziłem może jeszcze przełącznik ale wydaje sie być ok zastanawiam się czy coś się nie dzieje z dawkowaniem paliwa. Używam tego też podczas jazdy i zastanawiam się czy może też jest taka sytuacja że webasto się wychładza od pędu powietrza i traci zapłon na postoju jest wszystko super. Może ktoś z was ma pojęcie o niedomaganiach webasta? może taki mały jakiś poradnik tu stworzymy kilka najczęstszych usterek |
|
|
|
 |
mitek
Gość
|
Wysłany: 2007-10-15, 21:40
|
|
|
| ok już wyczytałem że przyczyną może być za mała ilość dostarczanego paliwa i świeca znów się rozżarza od nowa. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2007-10-17, 06:57
|
|
|
| czytałeś instrukcję do webasta ? Jest na stronie |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2007-10-18, 13:23
|
|
|
Jak wiadomo webasto było montoane pod maską.
Jest natomiast w jedym prospekcie z 65 roku zamontowane z tyłu.
Spotkał sie ktos z czyms takiem?
Jestem w trakcje skladania autka i chce zamontować tam webasto, ale nie wiem jak jest rozwiązane wyjście przy nadkolu ( by woda sie nie lala, nie zawiewało itp )
Wszelka pomoc sie przyda :) |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2007-10-18, 13:35
|
|
|
| Jendrej masz mocowanie do nadkola? Mocowanie jest jednocześnie wydechem. Wiąże się to z wycięciem otworu w nadkolu. Rura z ciepłym powietrzem ma wylot w tapicerce w okolicy mocowania pasów bezpieczeństwa za kierowcą to wszystko. Co chcesz jeszcze wiedzieć ? Pompkę mocujesz do baku na obejmę. Kabel górą tak jak wiązka od lamp tylnich. Panel w miejscu na radio i wszystko |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2007-10-18, 13:39
|
|
|
chodzi o sposob wyjscia rury ( wydechu ) od nadkola.
Jak to jest zrobione by wlasnie nie zawiewalo spalin i woda nie chclapa w wydech |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2007-10-19, 11:35
|
|
|
| hmm nie wiem ale wydale mi się że można po prostu kupić rurę do webasta i pociągnąć ją sobie w dowolne miejsce. Można takie kupic na allegro. Koszt ok 8 dych |
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-10-19, 22:21
|
|
|
| albo zastapic ja rura spiro ;)małego kalibru a wyjdzie taniej |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2007-10-20, 09:52
|
|
|
mi chodzi o wyjscie wydechu w nadkole...
bo na 100% nie jest to poproStu dziura w nadkolu i chodzi mi o to :) czy to jakos zasloniete itd :/ |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2007-10-21, 07:52
|
|
|
| to trzeba coś wykombinować tak aby rura z nadkola wyhodziła trochę do przodu po górnej części nadkola. Wtedy nie będzie nabijać błota |
|
|
|
 |
|
|