|
Czy mozna holowac bez przegladu? |
| Autor |
Wiadomość |
Bartosz S.
Gość
|
Wysłany: 2007-10-05, 07:46
|
|
|
Witam!
Mam takie pytanko, czy mozna holowac autko bez waznego przegladu?
Wiem ze musie miec sprawny uklad kierowniczy, chamulcowy, swiatla i OC. Ale co z przegladem?
pozdr |
|
|
|
 |
Rafał Rubik
Gość
|
Wysłany: 2007-10-05, 08:04
|
|
|
| Można ale by ciebie policja nie złapała :) |
|
|
|
 |
Bartosz S.
Gość
|
Wysłany: 2007-10-05, 08:16
|
|
|
| Nie chodzilo mi o to czy sie da ( bo da sie nawet bez kol), tylko czy mi wolno formalnie. |
|
|
|
 |
Pelu
Gość
|
Wysłany: 2007-10-05, 08:45
|
|
|
| wg mnie auto bedzie sie poruszalo po drogach publicznych, wiec musi miec wazny przeglad |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2007-10-05, 08:51
|
|
|
| la lawecie wolno. na motylko nawet nie mozna. |
|
|
|
 |
Bartosz S.
Gość
|
Wysłany: 2007-10-05, 09:04
|
|
|
Dzieki...
Zadzwonilem na policje i ... :(
"Wie pan wszystko mozna holowac, nawet stodole, pod warunkiem ze jest dopuszczona do ruchu"
brak przegladu = brak dopuszczenia do ruchu |
|
|
|
 |
Dzikus
Gość
|
Wysłany: 2007-10-05, 09:04
|
|
|
żeby samochód można było cholować na giętkim czy sztywnym holu bądź motylu samochód musi mieć ważne wszystkie opłaty i mieć aktualne wszystkie potrzebne badania techniczne,
ale jak już będzie na lawecie to wsio ryba co i w jakim stanie wieziesz i czy w ogóle masz co kolwiek aktualne :) |
|
|
|
 |
g-olab
Gość
|
Wysłany: 2007-10-05, 20:58
|
|
|
| nie mozesz ale pan policjant moze wypisac ci takie guwienko co pozwal cholowac, pytanie czy ci wypisze;p zazwyczaj po konkretnych dzwonach wypisuja cos takiego za zezwala na holowani ale naprzyklad do 40 km/h |
|
|
|
 |
WeTeK
Gość
|
Wysłany: 2007-10-05, 22:30
|
|
|
| kiedys mozna bylo wziasc w urzedzie komunikacji druka pozwalajacego pojechac na przeglad bez strachu ze po drodze dostaniesz mandat za brak przegladu...mialo to waznosc bodaj tydzien. Jest jeszcze to? |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2007-10-06, 20:57
|
|
|
| a teraz jak nie masz ważnego przeglądu, to OC jest NIEWAŻNE, więc jak Cie złapią, to auto wędruje na parking policyjny i czekają Cię konsekwencje nie tylko braku przeglądu, ale także braku OC !!!! |
|
|
|
 |
|
|