Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Różnice w klamkach
Autor Wiadomość
ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-09-19, 21:20   

Słuchajcie,
Jeden mój ziomal wszedł w posiadanie całej gamy klamek z Trabantów (najprawdopodobniej) i teraz chciałbym, żeby ktoś mądry mnie wyedukował w tym temacie.
Gościu ma:
- klamki wąskie aluminiowe z guzikiem z rantem
- klamki szerokie aluminiowe z guzikiem całkiem płaskim
- klamki chromowane wąskie z guzikiem płaskim
- klamki chromowane szerokie z guzikiem płaskim
Które klamki z jakich modeli i jakich roczników? Wiecie?

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2007-09-19, 22:47   

Zbuku poślij zdjęcia klamek mi najlepiej na majla też sgregor@poczta.fm

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-09-19, 22:52   

szerokie sa starsze niz waskie. Chromowane sa z wartburgow a aluniniowe z trabantow. Jeszcze byly aluminiowe pomalowane na czarno z guzikiem z rantem i czarnymi podkladkami.

magik
Gość
Wysłany: 2007-09-20, 08:04   

Po pierwsze na koszyczkach trzymających guziki powinna być nabita data(miesiąc i rok). Jeśli chodzi o klamki chromowane to te były montowane przez fabrykę jedynie w Wartburgach. Oczywiście są kompatybilne z trabem. Co do guzików płaskie guziki są starsze natomiast zaokrąglone na brzegach są nowsze z ostatnich lat montażu czyli początek lat 80. Jest jeszcze najstarszy model klamek z początków produkcji 601. Są to szerokie klamki aluminiowe natomiast ich profil od przodu czyli tak jak wkładasz kluczyk jest zupełnie płaski.Po prostu klamka nie jest przegięta przy przycisku. Polecam stronkę www.original-trabant.de

Wilu
Gość
Wysłany: 2007-09-20, 11:39   

Czy można sobie wymienić zamek w klamce aluminiowej, wąskiej z zaokrąglonym guzikiem na zamek od czarnej klamki z końca produkcji?

Czy można pod aluminiowe zastosować czarne uszczelki od tych nowych?

zielczi
Gość
Wysłany: 2007-09-23, 22:28   

zamek tak,uszczelki nie

magik
Gość
Wysłany: 2007-09-24, 07:34   

można. Ale trzebaby je przyciąć

cybull
Gość
Wysłany: 2007-10-07, 00:56   

witam ,mam dwa pytanka: mam trampolo kombi z 1990. szukam klamek do niego moze ktos ma niedrogo odstąpić, i drugie:wie ktoś czy da sie w tym cudzie założyc centralny zamek ,jesli tak to prosze o szczegóły(na centralnych zamkach piszą cos o tych guzikach w drzwiach-tu ich brak , no i zamek zamyka drzwi na troche innej zasadzie niz w innych autach -co nie) pozdrawiam cybull-Toruń
skrawlerr@gmail.com

magik
Gość
Wysłany: 2007-10-07, 13:58   

aby mieć zamek centralny trzeba zaadoptować zamek od wartburga tylni od strony kierowcy do przednich drzwi w trampku. Ponieważ tylko on posiada rygielek do zamykania od wewnątrz który można podpiąć do siłownika. Co do klamek to może będę miał w tygodniu jakieś. Chcesz plastiki ?

Pawel87
Gość
Wysłany: 2007-10-07, 18:53   

Witam mam takie pytanie jak to jest z tym centralnym zamkiem w tram,pku bo meczy mnie otwieranie drzwi pasazera po przez przycisk i chcialbym zeby mi ktos napisal dokladnie jak zalozyc ten centralny zamek do tych nietypowych wkladek prosze o dokladnie opisanie tego z gory dzieki i pozdrawiam

magik
Gość
Wysłany: 2007-10-07, 19:03   

zadna filozofia. Kupujesz siłowniki uniwersalne i montujesz. instrukcja montażu w zestawie. Odkręcasz rygielek blokujący od zamka i do tego podpinasz siłownik za pomocą dołączonych do zestawu uchwytów. siłowniki pod alarm i wsio. Co do zamka kierowcy czytaj wyżej.

Pawel87
Gość
Wysłany: 2007-10-10, 11:13   

ok dzieki za informacje

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi