|
Zrobilo sie zimno i rozrusznik nie kreci |
| Autor |
Wiadomość |
Bartosz S.
Gość
|
Wysłany: 2007-08-30, 07:47
|
|
|
Bry
No wlasnie...
1. Temperatury spadly i mam problem z odpalaniem.
Jak przekrece kluczyk to nie ma zadnej reakcji. Musze spiac automat rozrusznika bezposrednio z akumulatora. Po ktoryms razie z kolei zaskakuje, dopiero wtedy da sie odpalic z kluczyka
2. Rozrusznik kreci w powietrzu i po kilku takich strzalacyh udaje sie zazebic go w kole, by zakrecil silnikiem - bendix do wymiany? |
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-08-30, 10:03
|
|
|
| ja bym stawiał na bendix ;) |
|
|
|
 |
Bartosz S.
Gość
|
Wysłany: 2007-08-30, 10:10
|
|
|
ja bym stawiał na bendix
A jakies sugestie co do punktu 1??? |
|
|
|
 |
WeTeK
Gość
|
Wysłany: 2007-08-30, 19:34
|
|
|
| co do pkt 1 to sniedzieja styki w wlaczniku elektromagnetycznym (prawdopodobnie). Sprawdz czy na małym kablu, ktory idzie do ww wlacznika jest prad jak przekrecasz kluczyk w pozycje II. jesli jest to wlacznik sie sypie |
|
|
|
 |
Dzikus
Gość
|
Wysłany: 2007-08-31, 08:59
|
|
|
| ewidentnie problem z automatem, albo tak jak koledzy sugerują styki zaśniedziałe, albo tak jak ja miałem pada uzwojenie elektromagnesu |
|
|
|
 |
qba_601
Gość
|
Wysłany: 2007-09-01, 21:23
|
|
|
ja bym zaczol od rozebrania rozrusznika i wyczyszczenia go
jak bedziesz go mial w czesciach to zobaczysz co jest nie tak
to raz a dwa najlepiej zalozyc boschowski niestety numeru nie pamietam a nie chce wyjmowac bo choc uzywany chodzi kilka lat i nic sie znim nie dzieje |
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-09-02, 11:53
|
|
|
| jakby to 601 było to co do 1p. powiedział bym ze styki w stacyjce sie wypaliły (ten trujkąt) pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bartosz S.
Gość
|
Wysłany: 2007-09-05, 08:13
|
|
|
Bry
No to ciag dalszy...
Przekaznik (elektromagnes, automat) wsadzony nowy i...
- jak sie do rozrusznika lezacego na stole podepnie wszystkie kable to wszystko pieknie dziala.
- po wsadzeniu do samochodu odpala, bardzo ladnie
- po zgaszeniu silnika mozna sobie tylko przekaznikiem popstrykac, rozrusznik nie chce krecic.
Czyzby sie cos w samym rozruszniku spier.... pozajaczkowalo? |
|
|
|
 |
Bartosz S.
Gość
|
Wysłany: 2007-09-05, 08:37
|
|
|
I jeszcze jedno...
od jakiego innego samochodu pasuje rozrusznik do traba 1.1 (poza waczyburgiem) |
|
|
|
 |
|
|