|
Zepsuty gaźnik ? POMOCY ! |
| Autor |
Wiadomość |
Tonio
Gość
|
Wysłany: 2007-08-17, 19:20
|
|
|
Witam,
Mam taki wielki problem z moim Trabantem 1.1.
Postanowiłem wykręcić gaźnik w celu wyczyszczenia go. Po wyczyszczeniu całego gaźnika według opisu Wartborginiego (po kolei każdy punkt tak jak w opisie) zamontowałem go z powrotem w samochodzie i dupa.
Ledwo co odpala a gdy już odpali to działa przez chwilę na ssaniu i nagle gaśnie nie daje nic dodawanie gazu, nawet jeżeli mam pedał w podłodze to i tak gaśnie.
Może ktoś potrafi mi pomóc i powiedzieć o co chodzi ?
Pozdrawiam, Tomek |
|
|
|
 |
Tonio
Gość
|
Wysłany: 2007-08-17, 19:23
|
|
|
| Aha zapomniałem dodać że gaźnik zaczął cieknąć mimo iż jest solidnie poskręcany. Cieknie nawet z pod tej gumowej czapy od filtra powietrza. I cały gaźnik tak jakby się zalewa pod tą czapą. |
|
|
|
 |
bzurek
Gość
|
Wysłany: 2007-08-18, 15:45
|
|
|
| prawdopodobnie źle założyłeś uszczelkę w komorze pływakowej podparty jest pływak i po chwili od uruchomienia przelewa się paliwo bo nie zamyka zaworka i zalewa silnik, ja to samo kiedyś zrobiłem, w uszczelce jest taki język, który powinien wejść pod ramie pływaka, najpierw należy założyć uszczelkę na pokrywę i dopiero wszystko do kupy, pozdrawiam |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2007-08-19, 12:24
|
|
|
napewno coś źle poskładałeś.
A może wypadła Ci iglica zaworu przy pływaku.
Problem leży na pewno przy pływaku. Rozbierz jeszcze raz i sprawdź dokładnie. Przed zamontowaniem gaźnika do auta przytknij do ust kruciec na który nachodzi wężyk od benzyny i dmuchaj (trzymając gaźnik w takiej pozycji jak jest zamontowany w aucie). Następnie (ciągle dmuchając) podnieś głowę razem z gaźnikiem do góry i opóść na dół (tak aby zmieniać kąt pochylenia gaźnika w stosunku do poziomu). W pewnym momencie powinieneć poczuć że zawór się zamknął i nie możesz wdmuchiwać tam powietrza.
Jeśli tak będzie, wszystko jest ok i możesz zakładać gaźnik do auta. |
|
|
|
 |
Tonio
Gość
|
Wysłany: 2007-08-20, 14:46
|
|
|
Zamówiłem nowe uszczelki, membranę oraz zaworek iglicowy. Może to pomoże :)
Dzięki za porady. |
|
|
|
 |
|
|