|
skracany resor |
| Autor |
Wiadomość |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2007-08-04, 23:10
|
|
|
| Cześć wyklepałem tylni reosr git. wyklepałem przedni spoko ale koła dostały pozytywa. wię c zawiozłem resor do kuźni w celu skócenia go. gość skróciuł po 2cm nstrone i teraz zmonotwąłem wsyztsko do kupy i jak ejdno koło jest prosto 2 jest np skeirowane w prawo.czyli teraz drązki są za długie . jeżdzić się nie da. czy jak skręce drążki to wystawrcz czy trzeba je skracać w jakiś inny sposób. prośze o info czy ktos już tak miał? |
|
|
|
 |
mitek
Gość
|
Wysłany: 2007-08-05, 00:08
|
|
|
| ustawiasz zbieżność i tyle |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2007-08-05, 10:59
|
|
|
| NAwet na stacje diagnostyczną chyba nie dojade ,bałem się rpzestawić z meijsca na parkingu na meijsce opbok tak auta rzucało.:-) |
|
|
|
 |
Grzegorz B.(bolek)Katowic
Gość
|
Wysłany: 2007-08-05, 12:22
|
|
|
| będziesz musiał skracac drązki...ja tak mam w 600,nie pamiętam ile dokładnie obcinałem,ale po 1cm na strone spokojnie mozesz ciąć:D |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2007-08-07, 05:54
|
|
|
| tzn chodzi ci o same końcówki drązków tak? |
|
|
|
 |
Grzegorz B.(bolek)Katowic
Gość
|
Wysłany: 2007-08-07, 08:06
|
|
|
| ja skracałem drążki... |
|
|
|
 |
Trabrygada
Gość
|
Wysłany: 2007-08-10, 12:16
|
|
|
| hm ja ja szczerze tobie mowie ze przekladalem z traba obnizonego resor ktory bankowo byl skracany... do traba swierzego ktory nie byl tykany i nic nie docinalem czy przekladalem...zadnych drazkow nic!! wszystko jest ok i kola nie bija latam nim i jest ok mysle ze to tez kwestia zbieznosci...bo my sami ustawialismy:D |
|
|
|
 |
Kozak
Gość
|
Wysłany: 2007-08-10, 15:49
|
|
|
| Drążków nie trzeba skracać jeżeli nie wadzą o nadwozie czy inne elementy. Wystarczy że ustawisz sobie zbieżność narazie na oko tyle żeby dojechać na stacje a resztę zrobią tam przy pomocy przyrządów. Kierownica na prosto, kawałek listwy drewnianej lub metalowej, ustawiasz tak żeby odległości między wewnętrznymi stronami felg była taka sama z przodu jak i z tyłu felgi i koła względnie prosto i bezpiecznie możesz jechać na stacje. |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2007-08-11, 04:10
|
|
|
| siemka.skróciłem troszke gwint na drażkach i koncówkach drązków ustawiłem właśnie na oko i jest okej. musiałem skrócić bo inaczej drążek z końcówką sie spotykały i nie mogłem skręcić wystarczająco dużo. pojechałem na zbeirzność ale jest tak nisko , że nie mogłem wjechać na stanowisko bo był taki rant zeby do kanału nie wjechać:-)muszę obrać inną stacje. dzięki pozdrawiam |
|
|
|
 |
Aren
Gość
|
Wysłany: 2007-08-11, 21:42
|
|
|
| to jeszcze do pelni szczescia pokaz nam fotke jak sie prezetuje na glebie :) !! |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2007-08-12, 04:02
|
|
|
wrzuce fotki na GS
to dam linka. albo sobie ARen znajdziesz:-) pozdro |
|
|
|
 |
Aren
Gość
|
Wysłany: 2007-08-12, 11:04
|
|
|
| ok spoko, no to ja juz czekam :P |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2007-08-12, 22:10
|
|
|
| ja ustawialem zbierznosc na zimowkach :P bo na letnich nie dalem rady wjechac :D |
|
|
|
 |
Aren601
Gość
|
Wysłany: 2007-08-20, 16:05
|
|
|
| No i gdzie te foty ????? |