Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
malowanie helmuta
Autor Wiadomość
WeTeK
Gość
Wysłany: 2007-08-09, 21:01   

Ja malowalem sam swojego traba akrylem (dwukolorowo)- wyszło tak o, jak na pierwszy raz (i sprezarke z bazarku) to jest niezle. Ale ostatnio po wielu wywrotkach doszedłem do wniosku, ze trzeba pomalowac motor. A ze motor jest jaki jest, to postanowiłem zrobic eksperyment: pol litra niebieskiej farby (zwykła olejna do płotów) + pigment + utwardzacz do akrylu. Trysnalem blachy z pistoleta i.... wyszło idealnie :o Ale to taka ciekawostka.....
Jak kupujecie akryl, to nie malujcie sami... poszukajcie lakiernika, bo szkoda nawet tej kasy na lakier (co prawda ja kupilem akryl po 49-60 zeta za litr, ale tez szkoda...). Gdybym mial dostep do lakiernika za 500zł, toby mi sie nawet nie chciało samemu malowac- uwierzcie mi- zachowanie czystosci przy malowaniu w warunkach amatorskich to ładna kaskaderka

Pudzian
Gość
Wysłany: 2007-08-09, 21:11   

Halogen to musimy sie kiedy spotkac i pogaworzyc o tym lakerniku przyda mu sie troche nowosci

zielczi
Gość
Wysłany: 2007-08-10, 00:05   

500 zlotych za polakierowanie to hyba zaden fachura z tego lakiernika... lepiej dac do profesjonalnego zakladu,bo pazerny dwa razy traci

Sikor
Gość
Wysłany: 2007-08-10, 08:22   

Ceny w okolicach wawy wahają się od około 100 do 150 zyły za element, więc te 1300 to nie jest wcale taka wygórowana cena. Zawsze możesz zejść niżej samemu przygotowując auto do lakieru. W takim wypadku warto też prysnąć samemu podkładem, bo wtedy jeśli wyjdą jakieś niedoróbki, będziesz mógł to poprawić, a naprawianie niedoróek po ostatecznym malowaniu to znów koszta...

halogen
Gość
Wysłany: 2007-08-10, 21:26   

wiesz ja mam taka cene po znajomosci za małolata za 50zł pomalował mi jawke 50 i nie powiem bo byłem bardzo ale to bardzo zadowolony do teraz jestem chociaz juz jej nie mam :( zresztą moj trab idzie na lakiernie to bedzie wyznacznik juz :)

Kędzior2
Gość
Wysłany: 2007-08-10, 21:56   

a ja daje ponad 2000 za malowanie trabancika i mam wszystko gdzieś. Wiem że koleś mi tego nie zepsuje, zwłaszcza ze jednego trabanta w lublinie już pomalował i wyszło lepiej niż dobrze...

Jaco007
Gość
Wysłany: 2007-08-11, 00:07   

Jesli macie dobry lakier to radze dac to profesjonaliscie, ktory sie zna na robocie. Ja mialem lakier Electric Orange (perla) z nowego Forda Focusa ST wiec wolalem dac osobie ktora miala odpowiednie doswiadczenie. Lepiej dolozyc troche $ niz pozniej zalowac, bo dobre i tanie to moze byc wino ;)

Wyszlo to tak:

http://www.fotosik.pl/sho...cb46064b9da1631

Pozdrawiam
Jaco007

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi