Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Gaźnik czy problemy z gazem ? Diagnoza choroby
Autor Wiadomość
Gaweł
Gość
Wysłany: 2007-08-07, 09:03   

Na początku witam. Stałem się niedawno posiadaczem cuda 601 z 72', ale, ze jestem w temacie Trabantów zielony aczkolwiek bardzo ambitny... nie wiem co się dzieje; Trabi chodzi bardzo ładnie, pali od kopa tylko problemem jest pedał sprzegła, reakcja silnika na niego. Kiedy chce zmienić bieg lub się zatrzymać i naciskam sprzęgło silnik na moment wciśnięcia pedału dostaje bardzo wysokich obrotów, mniej więcej tak jakby w tym momencie równocześnie mocno dociskał pedał gazu.

Słyszałem jednak, że problemy z regulacją pracy silnika to najcześciej wina tego cholernego gaźnika, tymbardziej, ze mój Trabi wyjątkowo lubi sobie pojeść.

Jeśli to wina gaźnika to mam książkę 'Zrób to sam' Skurskiego, więc może mi sie uda... instrukacja Helmuta (bardzo ładna zreszta ;) ) była chyba do 1.1.

WeTeK
Gość
Wysłany: 2007-08-08, 12:30   

Problemow moze byc mnostwo

Po pierwsze sprawdz jak linka gazu. Na postoju wcisnij gaz do oporu, powoli pusc i zobacz czy zderzak przepustnicy (takie cos, do czego przyczepia sie linke przy gazniku) opiera sie o srube regulacyjna (sruba taka ze sprezynka- zakladam, ze masz stary typ gazniczka). Jesli to jest ok, to moze byc to: wyrobiona os przepustnicy (bardzo mozliwe), niedokrecenie gaznika do karteru, albo nieszczelnosc na tym polaczeniu, poziom paliwa, sklad mieszanki, zle ustawiony zaplon itp itd. Mozliwosci jest od groma. Najpierw sprawdz linke.

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2007-08-08, 13:21   

Może linka gazu ciężko chodzi w pancerzu? Może brakuje sprężyny między dzwigienką przepustnicy a karterem?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi