Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
CAR AUDIO help
Autor Wiadomość
fasol
Gość
Wysłany: 2007-07-03, 19:55   

Ja uważam,że Zbuk powinien sam spróbowac metodą prób i błędów. Zawsze to taniej wyjdzie a i czlowiek sie dowartościuje. Potem jak cos pójdzie to sam dojdzie do tego co zle zrobil a nie bedzie jezdzil do salonów gdzie mu montowali i kolejne pieniądze sypał... Sprawa ciężka i trudna ale przeciez do wszystkiego dają instrukcje wystarczy popatrzec gdzie co podłączyć ot sztuka ! Jeżeli nie jestes pewny czy dobrze podłączasz to przy każdym kabelku wychodzącego do głośnika skręć bezpiecznik. W razie czego wywali bezpiecznik a nie sprzęt.Albo chociaz przy Radiu. Ale co tu gadac najpierw sobie spraw sprzęcik a potem pytaj co dalej :) Osobiście nic ci nie mogę polecić bo sam mam beznadziejne nagłośnienie... po 1. mam radio Blankenburg zamocowane na stałe a dopiero teraz bede się zabierał do montowania radia Audi Delta. po 2. Mam 2 głośniki które zamiast grać to kaszlą... Nawet dobrze słychać na postoju,gdy silnik nie chodzi a takto musze się zdac na telefon komórkowy z radiem i słuchawkami w uszach :). Próbuj kombinowac,a jezeli ci zalezy na tym serwisie to najpierw spytaj o koszty żebys sie potem za glowę nie złapał jak przyjdzie co do czego..

DDR

Igrek
Gość
Wysłany: 2007-07-19, 23:37   

a moze cos z sony?

WojtasCB_Serwis
Gość
Wysłany: 2007-07-19, 23:52   

Sony dlaczego by nie :) Dobra firma głębokie basy choś czasem dynamika brzmienia nie ta .Jak już wyżej napisano najlepiej metodą prób i błędów bo czasem zdarza sie ze niefirmówka gra 100 razy lepiej niż firmowe o czym sie przekonałem podczas wielu montaży

Igrek
Gość
Wysłany: 2007-07-20, 11:21   

Kumpel ma w trabie radio sony na mp3 i glosniki sony. wszystko super dziala. i glos czysto

halogen
Gość
Wysłany: 2007-07-20, 12:01   

ja za np za sony nie przepadam i do CA to firme zajmujaca sie tylko CA bym szukał http://www.allegro.pl/ite...kii_zobacz.html hertz monacor itd. a co w zakladach co instaluja CA to tez są zwykli ludzie. WinISD pobieraj wyliczaj obudowe pod dany głośnik i do dziela nie wiem czemu ale ja np. bardziej ufam temu co sam zrobie i wiem ze jest jak mialo byc

Aren
Gość
Wysłany: 2007-08-01, 09:01   

dobre wygluszenie i okablowanie, bez tego to jajco bedzie ;]

JBL i jak pisze kolega halogen wzmacniacz monacor carpower'a do tego zrob sobie własnorecznie z dobrze obliczonym litrazem za nadkolem tylnim mały subwoofer ( cos jak nowe auta typu audi a4 mają ) do drzwi ładne panele glosnikowe, przy slupkach odseparowne tweetery. no i jeszcze cos na tył by sie przydało np 6x9 JBL gto wymatają. cena ich to za nowki jakies marne 300 zl za taką klase. kondesator na wzmacniacz przyda sie, zawsze mnie prądu pojdzie .

pozDDRawiam!

fasol
Gość
Wysłany: 2007-08-03, 18:29   

a JA mam Radio Kenwood KDC-W311 moc wyjściowa 4 x 50 w. z tyłu głośniczki wrzucone w skrzynki o mocy łącznej 600 W. 3-drożne "elipsy". Nie muszę nic wygłuszać a gra świetnie w szczegolnosci ze w radiu mam "equalizer".z przodu w drzwiach dwa głośniki 80 W. tonsil.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-08-03, 18:48   

Dzięki za dobre rady! Zapewne samemu można sobie jakotako złożyć car-audio tylko że ja jakotako złożone mam... Zależy mi na tym, żeby złożyć je tak, żeby nie było takiej obory jak się TeDe śmiał w TVN Turbo z jednego tuningowca z jego Seicento :)
A tak poważnie to po prostu zależy mi, żeby instalacja car audio pasowała do reszty auta pod względem profiwykonania. Znacie moje auto i wiecie że staram się by wszystko było na wysoki połysk (w Zwicaku nawet niektórzy się śmiali jak głupi ze szmatką latałem hihihihi).

fasol
Gość
Wysłany: 2007-08-03, 19:48   

Jeżeli tak stawiasz sprawę no to musisz teraz sam wybrac :]propozycje już masz teraz tylko dopasuj do swoich potrzeb.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi