Goofy
Gość
|
Wysłany: 2007-07-19, 10:30
|
|
|
Naprawdę dzięki za wszystkie uwagi i pomysły :)
Zrobiłem próby praktyczne, z użyciem lakieru. parę kawałków papieru przykleiłem na mokry karlak i zostawiłem do wyschnięcia, drugą próbkę przykleiłem na mokro i od razu polakierowałem warstwą wierzchnią. Po wyschnięciu efekt taki, że pierwsza próba przykleiła się dość mocno, nie przesiąkła, ale się pofalowała po wierzchu...:/ Z kolei ta pomalowana ładnie przylega i tworzy jednolitą gładką warstwę, ale papier wygląda jak rozmoczony...
Xiędzu - faktycznie klejenie tego na jakikolwiek klej powoduje przebicie druku z drugiej strony ( w moim przypadku także pojawienie się znaków wodnych ;) ). Wszystkie argumenty widzę przemawiają jednak za folią... zastanawiam się jak usunąć efekt namoczonego papieru? że też nie da się jak z normalną tapetą ;)
Shardac - ma to być na stałe :) Co do kleju do tapet, to mam pewne doświadczenie z produktami opartymi na wodzie;) Kiedyś wymalowałem ślicznie całe auto duluksem ;) i było pięknie dopóki się za prawdziwe malowanie nie wziąłem;) Wszędzie gdzie duluks wyłaziły piękne bąble gdy laier nitro reagował z podłożem ;) podejrzewam że z klejem byłoby to samo przy próbach pokrycia klarem :) |
|