Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.1/1.3] Sam napraw/wyczyść gaźnik. Dokładne "foto-sto
Autor Wiadomość
wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-06-30, 10:51   

Witam.

Wyknuję więc w tej chwili dokładny opis wraz z fotografiami, czyszczenia gaźnika, jego kontroli i ew. napraw/regulacji.

Przede wszystkim - zatkana dysza główna i źle działający układ ssania.

jak pewno wielu zauważyło podstawowym powodem "braku mocy" jest zatkana dysza główna, a niedawno jeden koleś tutaj napisał że za przeczyszczenie gaźnika zapłacił 100 zł więc mnie to strasznie zszokowało, jak można łoić taką kasiorę za taką "pierdołę" a nie robotę.

W związku z powyższym zapraszam TUTAJ >>>>

http://helmut601.republika.pl/gaznik.htm

jest tam dokładny opis...

(w tej chwili opisałem wymontowanie gaźnika, cała reszta będzie na wieczór :) adres się nie zmieni hehe

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-06-30, 15:56   

jestes wielki!!!!!!!! Chyba sobie jutro wymontuje gaznik. Oczywiscie czekam na dalsza czesc :-) ze swojej trony wielkie dzieki :-D

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-06-30, 17:01   

<<<---- G O T O W E ---->>>

Przez Was odłożyłem na bok montaż foteli z hondy CRX do wartburga... wrrr...
Ale może jeszcze zdążę :) niby się nie pali ale nie lubie jak robota leży rozbabrana...

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-06-30, 17:03   

Zobaczcie "przymiarkę"...

http://helmut601.republika.pl/wartbur_crx.htm

takie fotele to jest to co tygrysty lubią najbardziej...
Żeby tam jeszcze był silnik z CRX'a :) hehe

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-06-30, 17:13   

Brakuje mi jeszze kwestji tego w jaki sposob krecic skladem mieszanki i wolnymi obrotami. Czy bez analizatora spalin sie nie obejdzie? A moze da sie okreslic to tak jak w trabie 601 ze ma byc 2 i pół obrotu wykrecona i juz?

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-06-30, 18:19   

nie ma reguły na to ile obrotów i celowo nie napisałem jak kręcić, żeby sobie ktoś biedy nie narobił...
moim zdaniem nie ma sensu tym kręcić... jak gaźnik był ok to po przeglądzie będzie ok bez regulacji...

ali
Gość
Wysłany: 2006-06-30, 22:33   

Super pomysł z tą stronką, nareszcie sie dowiedziałem jak ma być ustawiony pływak :-) aż se jutro rozbiore i to sprawdze bo przy polerowaniu to chciałem zrobić ale nie mogłem znaleźć danych regulacyjnych dot tego właśnie elementu

Spiderman_2005 / Karaś :)
Gość
Wysłany: 2006-07-01, 14:32   

czemu na zdjeciach jest tylko jeden fotel?

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-07-01, 14:49   

a bo to przymiarka była... właśnie kończę robić "przejściówki" do przykręcenia...
jutro albo w poniedziałek będą dwa...

Na marginesie - są do sprzedania :P

Alan
Gość
Wysłany: 2007-06-23, 10:04   

Dzięki Wartborgini za fajny i dokładny opis. Bez takiej pomocy nie zabrał bym się nawet za grzebanie przy gaźniku :-) . Fajnie to opisałeś - masz u mnie przy okazji piwo; należy się.

u mnie - jak i u Ciebie - też był zatkany otworek od wężyka podciśnieniowego przestawiania zapłonu; wiertełko 1.5mm dało autku trochę kopa :-) . Za to mam ułamany zaworek jak na fiotce (poprzednik musiał już grzebać w gaźniku). Narazie nie jest mi on potrzebny (LPG), ale przy okazji będę musiał coś takiego znaleźć i wymienić.

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2007-06-25, 03:39   

No Wartborgini jestes wielki!!

Chyba sie wezme za gaznik :)
bo mi wiecej jak 120 nie chce jechac :(

Dzikus
Gość
Wysłany: 2007-07-17, 17:36   

mam takie pytanie, według powyższej instrukcji oczyściłem gaźnik, wyregulowałem sobie (na trasie przy 80 nawet do 4,8 schodze, przy 120 6,0 :))
pali mało i nieźle chodzi choć troche mu mocy brakuje ale to ze względu na oszczędną mieszankę, wszystko by było ok gdyby nie jedno ale...
po przekroczeniu 120km/h nagle zaczyna się krztusić i zwalniać, jakby mu nagle zabrakło mocy, wachy, nie wiem czego, przed zrobieniem tego gaźnika palił dużo bo jeżdżąc po trasie 100tką palił 6,0-6,2 ale na S6 śmigałem 150 według prędkościomierza,

mam swoje podejżenia ale prosiłbym bardziej doświadczonych o podpowiedź bo niemogę go rozebrać na pare dni i kombinować tylko muszę zrobić w ciągu jednego wieczora :)

wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-07-18, 15:31   

pewno brakuje mu mocy ze względu na uboższą mieszankę.
A czy na dwójce albo trójce ciągnie na max do odcięcia zapłonu ??

Dzikus
Gość
Wysłany: 2007-07-19, 16:59   

wczoraj pożyczyłem ojcu trampka i chwalił się że na 3 biegu 80 jechał (będzie za wache płacił :P) tak więc ciągnie raczej do końca :)

wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-07-19, 21:49   

no skoro tak to zostaje jedynie zbyt uboga mieszanka...
Aczkolwiek 80km/h na trójce to chyba nie max obroty... Już nie pamiętam jak tam było i nie mam gdzie sprawdzić, ale czy przypadkiem nie powinnien do setki na trójce ciągnąć ????

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi