|
uklad zaplonowow-paliwowy - pytania:) |
| Autor |
Wiadomość |
shardac
Gość
|
Wysłany: 2007-07-11, 21:54
|
|
|
W przyplywie kryzysy plynacego z obslugi i uzytkowania tego scierwa i zlomu mam pare pytan.
Jaki jest stan paliwa w gazniku nt? Chodzi mi o plywak wobec zaworka iglicowego w komorze plywakowej?
Jak ustawic zaplon na suwnmairek - do tej pory ustawialem na 3.7-3.75mm i bylo spoko. Na pewno poprawnie?
A przy okazji opisze proble, moze nasunie sie odpowiedz jakas. Zamontowalem gaznik nt - w srode. Jezdzil przefajnie do przedwczoraj, gdy zaczal kaslac. Okazalo sie, ze zastawka glowana w gazniku cos tam dziala jakby nie chciala, a paliwo z komory do gardziela tez kiepsko przeplywa. Zostawilem sobie to na pozniej i wrzucilem wczesniej wyczyszony nitrem gaznik nt. Zapalil, wolne super. Ustawiony, ruszyl. Przygwaltownym przyspiesznaiu cos kaszlal, przy wolnym jechal. Zlozylem wszystko do kupy, pojechalem do centrum, gora 5 kiloemtrow - bardzo rowno i fajnie. Depnalem go przez chwile nawet do 70. W drodze powortnej duzo gorzej - jechalem przez 40 iminut, przy czym ostatnie 5 to byl hol przez znajoma (ktorej z CALEGO serca dziekuje). Wolne obroty sa, po gazie - chodzi fajnie, a potem jakby jeden gar sie wylaczal, nastepnie gasnie - z braku dostarczonego paliwa moze? Zaplon jest ustawiony tak jak mowilem.
Dysza glowna? wolne powietrze (ale gdzie?!)? Co innego? |
|
|
|
 |
shardac
Gość
|
Wysłany: 2007-07-11, 22:10
|
|
|
| a przy oakzji - pytanie jeszcze takie - mam przewod paliwowy podpiety bezposrendio do gaznika - nie mam, jak widzialem w nowsyzch trabach, dodatkowego zbiorniczka. do czego on sluzy? |
|
|
|
 |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2007-07-11, 23:27
|
|
|
| ten zbiorniczek - jeśli myślimy o tym samym - to przepływomierz ekonomizera |
|
|
|
 |
shardac
Gość
|
Wysłany: 2007-07-11, 23:39
|
|
|
| ok - to teraz prosze o odpowiedzi na poprzednie pytania - :> |
|
|
|
 |
shardac
Gość
|
Wysłany: 2007-07-12, 18:29
|
|
|
| czy ktos moe mi odpowiedziec na te dwa pytania? |
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2007-07-12, 18:49
|
|
|
| Miałem/mam podobnie ;) Podejrzewam problemy z paliwem. Będę cały układ czyścił ( bak, kranik, przewody, ekonomizer i gaźnik) zobaczymy czy to coś da ;) |
|
|
|
 |
shardac
Gość
|
Wysłany: 2007-07-12, 23:08
|
|
|
| a jkai stan ustawic? |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2007-07-13, 07:09
|
|
|
poziom paliwa 17,6 mm dla gaźnika 1-1. Zapłon 4mm przed zz +/- 0,4 mm. Przed ustawianiem zapłonu najpierw przerwa na stykach 0,4mm, Świece 0,6mm. Jeśli elektronik 3mm przed zz +/- 0,4 mm na obydwu cylindrach.
Pamiętaj nie gnij pływaka. Poziom reguluje się podkładkami pod zaworkiem iglicowym. To wszystko w książce jest. Nie czytałeś ? |
|
|
|
 |
|
|