|
wlot powietrza |
| Autor |
Wiadomość |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2007-07-12, 16:58
|
|
|
| witam chcial bym zapoznac sie z wasza opinnia na temat wlotow powietrza na masce. planuje w najblizszym czasie zamontowac silniczek 353 i myslalem czy przed lakierowaniel nie zamontowac wlotu na masce. nie chodzi mi o jakies wiejskie tuningy tylko o malutki wlocik cos jak w oplu montereyu td. lub jakis z allegro w miare ladny macie jakies doswiatczenie z tym? co polecacie ps. zastanawiam sie jeszcze nad montarzem nagrzewnicy wiec wlot by sie przydal. prosil byul o fotki wlotow w trabie itd z gory dziekuje |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2007-07-12, 20:52
|
|
|
| Halogen nie wiem czy pamiętasz ale ja mam wlocik na masce, zakupiłem na allegro, tam tego jest pełno, dałem troche żywicy szpachli i jest git. ja u siebie mam stożek odrazu na gardzielu gaźnika i wlot zamontowałem tak aby stożek dostawał zimnego powietrze:) |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2007-07-12, 20:59
|
|
|
| no cos tam pamietam :) i tez wlasnie mysle bo przed lakierowaniem nie zaszkodzi chyba tez zakupie na allegro. bo doszedlem do wniosku ze prowadzic od nowa caly dolot itd sie nie oplaca. tylko bym sobie wyglad pod maska popsul :) Ty ten wlocik przykreciles czy przyklejales? |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2007-07-12, 22:14
|
|
|
Najpierw wsadz silnik i nagrzewnice , wtedy bedziesz wiedział w którym miejscu jakiej wielkości i wjakim celu bedziesz umieszczał wlot :)
Ja tak zrobiłem |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2007-07-12, 22:29
|
|
|
| tylko w tym problem ze z lakiernikiem juz jestem umowiony na srode za tydzien a silnika nadal szukam |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2007-07-12, 23:27
|
|
|
| dobra zamowilem uniwersalny na allegro i jeszcze spoilerek na tylnia klape i sie zobaczy co dam rade z tego ulepic :) |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2007-07-13, 08:10
|
|
|
| a to zapodaj linki coś tam zakupił, co do wlotu to dałem takie mocowania metalowe od spodu żeby ich widać nie było i na nity je dałem, nic nie widać... |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2007-07-13, 11:37
|
|
|
| http://allegro.pl/item213193370_wlot_lezka_do_kazdego_auta_najnizsze_ceny_.html i wlaminowane mocowania i na tyl http://allegro.pl/item212...6_polecam_.html doszedlem do wniosku ze tego traba robie na ful tuning i szukal jakiegos klasyka dziadka na germana |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2007-07-13, 12:11
|
|
|
| http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=214284928&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. i jeszcze cos takiego sobie zainstaluje:) |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2007-07-13, 12:25
|
|
|
| nie chce zeby znow wyrwalo mi mache i nowy lakierek popsulo |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2007-07-13, 21:19
|
|
|
Jeśli moge ci coś doradzić to najpierw wsadz silnik a później maluj:)
Wtedy nie zniszczysz lakieru podczas przymiarek spawania i cięcia |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2007-07-13, 23:47
|
|
|
| dobrze dzieki za rade czyli najpierw wsadze silnik pozniej poszycia zaloze |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2007-07-16, 18:44
|
|
|
| no dokładnie, bo możesz sobie porysać lakierek podczas wsadzania 353... wiem to z doświadczenia:D |
|
|
|
 |
Hajs
Gość
|
Wysłany: 2008-07-28, 19:39
|
|
|
Cześć, pytanie moze nie takie jak w temacie, ale tutaj pasuje.
Przed filtrem powietrza w 1.1 zamontowany jest podciśnieniowy regulator, ktory steruje taka klapka, puszczajaca albo ciepłe z nad kolektora, albo zimne powietrze.
Jak powszechnie wiadomo, silnik osiaga najwieksza moc gdy powietrze na wlocie jest zimne, a ten nieszczesny regulator na starcie włącza ciepłe i tak jest cały czas ( w sumie logiczne, podciśnienie w gaźniku caly czas jest)
Kto takie ustrojstwo wymyślił??? Powinno chyba na starcie sie przełączać a potem dawać zimne, a nie cały czas gorące.
Też tak macie?? A moze to zablokować w pozycji "ZIMNE" wkretem? |
|
|
|
 |
Batix
Gość
|
Wysłany: 2008-07-29, 15:12
|
|
|
W 1.1 nad gaźnikiem w tej gumowej czapie jest zawór z termostatem który steruje temperaturą zasysanego powietrza(otwiera lub zamyka podcisnienie do siłownika przy klapce przed filtrem) z załorzenia powina to byc zawsze stała temperatura bo wtedy stabilniej pracuje gaźnik(chodzi o parowanie paliwa)
PozDDRawiam Bartek |
|
|
|
 |
|
|