Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
uklad zaplonowow-paliwowy - pytania:)
Autor Wiadomość
shardac
Gość
Wysłany: 2007-07-11, 21:54   

W przyplywie kryzysy plynacego z obslugi i uzytkowania tego scierwa i zlomu mam pare pytan.

Jaki jest stan paliwa w gazniku nt? Chodzi mi o plywak wobec zaworka iglicowego w komorze plywakowej?

Jak ustawic zaplon na suwnmairek - do tej pory ustawialem na 3.7-3.75mm i bylo spoko. Na pewno poprawnie?

A przy okazji opisze proble, moze nasunie sie odpowiedz jakas. Zamontowalem gaznik nt - w srode. Jezdzil przefajnie do przedwczoraj, gdy zaczal kaslac. Okazalo sie, ze zastawka glowana w gazniku cos tam dziala jakby nie chciala, a paliwo z komory do gardziela tez kiepsko przeplywa. Zostawilem sobie to na pozniej i wrzucilem wczesniej wyczyszony nitrem gaznik nt. Zapalil, wolne super. Ustawiony, ruszyl. Przygwaltownym przyspiesznaiu cos kaszlal, przy wolnym jechal. Zlozylem wszystko do kupy, pojechalem do centrum, gora 5 kiloemtrow - bardzo rowno i fajnie. Depnalem go przez chwile nawet do 70. W drodze powortnej duzo gorzej - jechalem przez 40 iminut, przy czym ostatnie 5 to byl hol przez znajoma (ktorej z CALEGO serca dziekuje). Wolne obroty sa, po gazie - chodzi fajnie, a potem jakby jeden gar sie wylaczal, nastepnie gasnie - z braku dostarczonego paliwa moze? Zaplon jest ustawiony tak jak mowilem.

Dysza glowna? wolne powietrze (ale gdzie?!)? Co innego?

shardac
Gość
Wysłany: 2007-07-11, 22:10   

a przy oakzji - pytanie jeszcze takie - mam przewod paliwowy podpiety bezposrendio do gaznika - nie mam, jak widzialem w nowsyzch trabach, dodatkowego zbiorniczka. do czego on sluzy?

Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
Wysłany: 2007-07-11, 23:27   

ten zbiorniczek - jeśli myślimy o tym samym - to przepływomierz ekonomizera

shardac
Gość
Wysłany: 2007-07-11, 23:39   

ok - to teraz prosze o odpowiedzi na poprzednie pytania - :>

shardac
Gość
Wysłany: 2007-07-12, 18:29   

czy ktos moe mi odpowiedziec na te dwa pytania?

Goofy
Gość
Wysłany: 2007-07-12, 18:49   

Miałem/mam podobnie ;) Podejrzewam problemy z paliwem. Będę cały układ czyścił ( bak, kranik, przewody, ekonomizer i gaźnik) zobaczymy czy to coś da ;)

shardac
Gość
Wysłany: 2007-07-12, 23:08   

a jkai stan ustawic?

magik
Gość
Wysłany: 2007-07-13, 07:09   

poziom paliwa 17,6 mm dla gaźnika 1-1. Zapłon 4mm przed zz +/- 0,4 mm. Przed ustawianiem zapłonu najpierw przerwa na stykach 0,4mm, Świece 0,6mm. Jeśli elektronik 3mm przed zz +/- 0,4 mm na obydwu cylindrach.
Pamiętaj nie gnij pływaka. Poziom reguluje się podkładkami pod zaworkiem iglicowym. To wszystko w książce jest. Nie czytałeś ?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi