Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
wypadła mi półośka ze skrzyni
Autor Wiadomość
murzynu
Gość
Wysłany: 2007-06-21, 13:14   

witam, rozpinalem ostatnio zawieszenie, wypadla mi półoś ze skrzyni, na koncu ktorej sa 3 "tulejki" na takim jakby trojkacie, czy z wloze ja z powrotem bez problemu?

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2007-06-21, 14:13   

To jest tzw.przegub trójpalczasty.Na tych trzech palcach są nałożone wałeczki (igiełki) tak ok.25 szt.na palec a na nich pierścień.Podejrzewam ,że rozsypało Ci się to tak więc dokładnie sprawdź zanim włożysz a samo wkładanie to żaden problem.Ja zawsze przyklejałem igiełki do palca na towot i ostrożnie wsuwałem pierścień.

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2007-06-21, 20:45   

To duży kłopot.Musisz pozbierać wszystkie igiełki i włożyć je z powrotem. Najlepiej przyklejając na tawot.Późniel zabezpiecz wszystkie trzy ramiona taśmą izolacyjną , dobrze wypełnij tawotem wnętrze (tam gdzie włożysz półoś) i działaj. Jeżeli ci się to nie uda, to taki przegub nowy kompletny kupisz na Allegro. Tylko uważaj bo są w różnych cenach. Najtańszy to ok. 35-40 zł. sztuka.
Pozdro

murzynu
Gość
Wysłany: 2007-06-21, 22:13   

zabezpieczyc tasma 3 ramiona?? najbardziej przeraza mnie ten smar z przegubow:)

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2007-06-22, 13:26   

I tak po wyjęciu musisz wszystko dokładnie wymyć i sprawdzić czy są wszystkie igiełki z łożysk. Później nasmarować lekko nowym smarem, do którego będziesz obklejał igiełki i wsuniesz zew. część przegubu. Później jak już założysz wszystkie trzy opasaj to jakąś opaską ( podałem ci np. z izolacji ) tak aby całość nie rozpadła się przed włożeniem do kielicha. Przed włożeniem zdejmiesz oczywiście opaskę i nałożysz więcej smaru do wnętrza kielocha.
Przesyłam ci na priva foto jak to zrobić wg instrukcji serwisowej.
Pozdro.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi