Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
ile powina miec 601 do 100
Autor Wiadomość
ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-06-05, 20:37   

Nemo puścił bąka a teraz wszyscy go wąchacie i sie doktoryzujecie

nemo
Gość
Wysłany: 2007-06-05, 21:49   

troszke przesadziłem to miało byc 16 a nie 10 a jak szybko powinien jechac bo jak ostatni raz jechałem w krakoiwie na zlocie to licznik sie zamkna i tak dla prawdy to nie wiem

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-06-05, 22:17   

Gdzie jest NEMO? Czy ktoś rozumie co on pisze? Ja mam wrażenie że nie rozumiem żadnego jego napisanego zdania... Hmmmm...

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-06-05, 23:05   

a ty masz 1.3 pod maska? bo mnie tak przyspieszalo 1.3 wlasnie!

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2007-06-06, 09:37   

no 10 moze byc, i nawet z pewnie z 0,1s ... wystarczy trafic na autostradzie jak tiry sie wyprzedzaja, i sie ladnie ustawic do startu :D :D :D
Biorac pod uwage ze przy 100 na godzine samochod pokonuje 28 metrow, to po 0.1sek trabant juz napewno poruszal by sie z predkoscia rowna predkosci poczatkowej tira (wyhamowanie 30-40 ton przy uderzeniu w 750kg mozna pominac bo jest raczej znikome)
;)

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-06-06, 13:47   

Zainspirowany bajkami jakie tu czytam postanowilem sprawdzic swojego trabanta ze stoperem w reku. Pomiar moze nei profesionalny ale pokazuje jak pan Nemo jest w błędzie.

Moj trabancik 601 ma zalozony fabrycznie nowy silnik (nie tam zadne regenery, po prostu nowka z fabryki), ktory zostal juz dotarty doskonale, bo w tej chwili mam 2,5 tys na liczniku, wiec moglem pozwolic sobie na takie testy. Test odbyl sie na płaskim asfalcie (zero wzniesien czy spadkow), wiatr praktycznie zerowy, jechałem sam a samochod posiada seryjną wagę ze wszyelkimi dodatkami. Jazda była dynamiczna i na kazdym biegu osiagalem max. moment wg. ksiazkowych wykresów odnosnie mocy i momentu. Wynik bardzo mnie zadowolił aczkolwiek daleko mu do 10 sek :-P

Uwaga:
Przyspieszenie mojego trabanta od 0 do 100 km/h wynosi na dzien dzisiejszy ok 36 sek.

dziekuje za uwage i wnosze o zamkniecie bzdurnego tematu :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi