|
ile powina miec 601 do 100 |
| Autor |
Wiadomość |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2007-06-05, 20:37
|
|
|
| Nemo puścił bąka a teraz wszyscy go wąchacie i sie doktoryzujecie |
|
|
|
 |
nemo
Gość
|
Wysłany: 2007-06-05, 21:49
|
|
|
| troszke przesadziłem to miało byc 16 a nie 10 a jak szybko powinien jechac bo jak ostatni raz jechałem w krakoiwie na zlocie to licznik sie zamkna i tak dla prawdy to nie wiem |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2007-06-05, 22:17
|
|
|
| Gdzie jest NEMO? Czy ktoś rozumie co on pisze? Ja mam wrażenie że nie rozumiem żadnego jego napisanego zdania... Hmmmm... |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2007-06-05, 23:05
|
|
|
| a ty masz 1.3 pod maska? bo mnie tak przyspieszalo 1.3 wlasnie! |
|
|
|
 |
Piotr Stańczewski
Gość
|
Wysłany: 2007-06-06, 09:37
|
|
|
no 10 moze byc, i nawet z pewnie z 0,1s ... wystarczy trafic na autostradzie jak tiry sie wyprzedzaja, i sie ladnie ustawic do startu :D :D :D
Biorac pod uwage ze przy 100 na godzine samochod pokonuje 28 metrow, to po 0.1sek trabant juz napewno poruszal by sie z predkoscia rowna predkosci poczatkowej tira (wyhamowanie 30-40 ton przy uderzeniu w 750kg mozna pominac bo jest raczej znikome)
;) |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2007-06-06, 13:47
|
|
|
Zainspirowany bajkami jakie tu czytam postanowilem sprawdzic swojego trabanta ze stoperem w reku. Pomiar moze nei profesionalny ale pokazuje jak pan Nemo jest w błędzie.
Moj trabancik 601 ma zalozony fabrycznie nowy silnik (nie tam zadne regenery, po prostu nowka z fabryki), ktory zostal juz dotarty doskonale, bo w tej chwili mam 2,5 tys na liczniku, wiec moglem pozwolic sobie na takie testy. Test odbyl sie na płaskim asfalcie (zero wzniesien czy spadkow), wiatr praktycznie zerowy, jechałem sam a samochod posiada seryjną wagę ze wszyelkimi dodatkami. Jazda była dynamiczna i na kazdym biegu osiagalem max. moment wg. ksiazkowych wykresów odnosnie mocy i momentu. Wynik bardzo mnie zadowolił aczkolwiek daleko mu do 10 sek
Uwaga:
Przyspieszenie mojego trabanta od 0 do 100 km/h wynosi na dzien dzisiejszy ok 36 sek.
dziekuje za uwage i wnosze o zamkniecie bzdurnego tematu :) |
|
|
|
 |
|
|