Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
rozrusznik kreci dwa razy szybciej
Autor Wiadomość
sachaj
Gość
Wysłany: 2007-05-30, 22:40   

panowie mam pytanie wszystko działalo ok aż do pewnego momentu rozrusznik zaczoł krecic dwa razy szybciej nie wiem cewka zaskakuje nie za kazdym razem ale jest w pozadku po zalozeniu drugiego rozrusznika kreci normalnie nie potrafie sobie tego wytłumaczyc prosze o podpowiedz

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-05-31, 07:35   

A może masz rozrusznik na 6V a instalację na 12V ?

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-05-31, 09:22   

mhhh. jak masz 6 volt to niewsadzisz tego pod 12 tzn. z zewnatrz jest identyczny ale problem polega natym ze w bendixie trzeba jeden kabel odciac i zaizolowac bo jak zwykły rozrusznik bez niczego 6volotwy wsadzisz pod instalacje 12V to jak przekrencisz kluczykiem i rozrusznik zacznie krecic to juz nieprzestanie:P a tak apropo twojego rozrusznika ja bym podejzewał ze w rozruszniku jak masz nawinienty drut miedziany musiał sie poprzecierac i zetknac sie ze soba i teraz prad nieidzie całym obwodem tylkon "na skruty" i daltego krenci ci szybciej ;p tak mi sie wydaje. Pozdrawiam

aha no i jakby mniał założony rozrusznik 6V to ciagle by mu szybciej krencił a nie do pewnego momentu rozrusznik zaczoł krecic dwa razy szybciej nie wiem cewka zaskakuje nie za kazdym razem ale jest w pozadku

sachaj
Gość
Wysłany: 2007-06-01, 14:35   

no wlasnie mam rozrusznik 12 voltowy dzialal dobrze a puzniej mu sie odwidzialo ok dzieki sprubuje go przejzec dokladnie

Luki84
Gość
Wysłany: 2007-06-16, 17:20   

moze masz za dobre ladowanko lub akum za silny:)

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2007-06-16, 18:14   

6V bez przerobek chodzi na 12. po za tym Trabant odpala w okolo 1sekunde czy zima czy lato wiec nic mu sie podziac nie zdazy.

halogen
Gość
Wysłany: 2007-06-17, 23:00   

mi szybciej kręcił jak mi w silniku kompresja spadła praktycznie do 0 ;/ ale teraz juz jest chyba dobrze tzn kompresja jest ale rozrusznika nie ma;/

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi