Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
elementy wentylacji 601
Autor Wiadomość
bruno_wro
Gość
Wysłany: 2007-05-25, 10:37   

witam, mam pytanko, nie ma ktoś na zbyciu, albo nie wie gdzie zdobyć elementy wentylacji trabowej? w moim to "coś" metalowe co dochodzi do kabiny, ułamało się czy cóś? (niestety jestem trabanciarzem laikiem - chętnie zapiszę się na jakieś korepetycje)
i brakuje jakiejś rurki gumowej... ech

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-05-25, 11:24   

Jaki trab? Jaka rurka?

bruno_wro
Gość
Wysłany: 2007-05-25, 12:27   

601. taka co chyba ciepłe powietrze doprowadza (ze względu na aurę nie spieszy mi się bardzo;) a ułamało się to gdzie jest (chyba) regulacja dysz

zielczi
Gość
Wysłany: 2007-05-25, 21:51   

pewnie taka aluminiowa,wes kawalek (chodzi o srednice) i pedz do motoryzacyjnego albo jakiegos budowlanego

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2007-05-29, 03:52   

chyba chodzi o "kierownice cieplego i zimnego powietrza" ktora to ma 2 wloty i 2 klapki i sterowanie linkami. Lamie sie to owszem od drgan silnika bo nie nalezy dokrecac zadnych rur do tego opaskami - maja byc tylko na wcisk - inaczej predzej czy pozniej peknie.

bruno-wro
Gość
Wysłany: 2007-05-29, 07:50   

eee u mnie wszystko bylo na wcisk i luźno dośc latało a mimo to pękło... szukać tego należy na szrocie?

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-05-29, 08:16   

Cześć o której piszesz rozdziela za pomocą cięgien z kabiny powietrze ciepłe i ziemne. Możesz jej szukać zapewne jedynie na szrotach, bo w sklepach z częsciami wątpie. Może na allegro, ktoś kto częściami z rozbiórki traba handluje.
Od razu zorientuj się jaka gumow rura - krótka (są dwie - jedna przy tłumiku, druga za "żurawiem" ogrzewania) czy ta długa z wentylacji zimnego powietrza i kup ją także.
A jeśli jesteś tak totalnie zielony w temacie proponuję skorzystaj z pomocy kogoś kto mieszka w okolicy i ma Traba. Rzut oka i wszystko Ci powie, poradzi. Znajomości wśród Trabimaniaków bardzo się przydają.

bruno-wro
Gość
Wysłany: 2007-05-29, 08:21   

zatem: poszukuję trabanciarza z wrocławia lub okolic w celu rzucenia okiem i poradzenia:)

WeTeK
Gość
Wysłany: 2007-05-30, 21:57   

Są w instalacyjnych takie rury, tylko alu (przewody wentylacyjne). Do zimnego sie nada, ale do ciepłego już troche mniej - straty ciepla. Sam mam takie rury i wygladaja bardzo ladnie, fakt, ze nieznacznie slabiej grzeje, ale za to jest estetycznie pod maska

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-05-31, 07:37   

Można dostać takie alu rury o średnicy 60mm??
Złaziłem pół kraka i nie znalazłem... Najmniejsze są 80mm - to wynika z norm budowlanych, bo rury wentylacyjne nie mogą być węższe niż te 80mm najprawdopodobniej.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-05-31, 09:20   

A wracając do tematu: rozdzielnik możesz kupić na aukcji allegro: http://allegro.pl/item201...elcza_foto.html

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-05-31, 09:25   

bruno jestes z wrocławia ?? ja jestem z legnicy jak ci pasuje to w nastepnym tygodniu bende we wrocku w czwartek albo sobote jeszcze niewiem dokładnie jak cos to mogli bysmy sie dogadac bende w okolicy grabiszynskiej i bogusławskiego to bym ci dał taki trujnik bo lezy umnie na pułce a jest dobry jak jestes zainteresowany to wyslij mi pw albo odpowiedz tutaj pozdrawiam

bruno-wro
Gość
Wysłany: 2007-05-31, 11:34   

jestem z wrocławia i nawet grabiszyńska to prawie moja okolica (a prznajmniej codzienna droga do centrum), także jeśli podtrzymujesz propozycję, to ja wchodze jak w dym:)
pozdrawiam

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-05-31, 16:45   

ok odezwe sie jeszcze w wtorek srode i ci powiem czy to sobota bendzie czy czwartek

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-05-31, 18:13   

proponuję przejdźcie z takim rozmowami na priva (maile, telefony, smsy, mmsy, GG...)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi