Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Uklad wydechowy
Autor Wiadomość
GrzegorzG(Greg)
Gość
Wysłany: 2007-04-21, 15:11   

Mozesz przykręcić miedzy podłga a tłumikiem blache aluminiową np tą która jest oryginalnie przykręcona w trabancie nad ostatnim tłumikiem.

golab
Gość
Wysłany: 2007-04-21, 17:34   

ja tam wyrzucilem pierwszy tlumik i mam tylko koncowy ale nie wiem jak chodzi bo zawsze siedze w srodku i nie wiem jaki dzwiek zostawiam;p

AleksanDDR
Gość
Wysłany: 2007-05-17, 20:18   

Skończył mi się środkowy tłumik a tylny jest już na wykończeniu w związku z tym mam pytanko jak najtaniej uzdatnić trabanta do jazdy, bo teraz jest zdecydowanie za głośny. Robak ile kosztowały materiały na wydech bo konstrukcja bardzo zmyślna:) a jeśli najtańsze jest rozwiązanie standardowe to czy ktoś zna jakiś tani sklep internetowy bo w Poznaniu wszystko do Traba strasznie drogie:(
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam:)

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2007-05-18, 07:45   

Hm, ja w Krakowie dopytywalem o tlumiki, a w zasadzie caly wydech, ale raczej jakos nie za bardzo znajdowali sie chetni zeby sie okreslic czy cos takiego w ogole beda miec...
Skonczylo sie na adaptacji tlumika z jakiegos samochodu, ktory lezal sobie nieuzywany u goscia co mi to spawal, no i jeszcze wycieczce po rurki do firmy trudniacej sie robieniem wydechow, gosc wskazal kupe ze "starymi" wydechami ktore zlomuja, po chwili udalo sie znalezc zdrowe rureczki o odpowiedniej srednicy z kilkoma zakretami, gosc nie chcial nic za ten "zlom"
Tak ze mnie wydeszek kosztowal tyle tylko co za spawanie wyszlo.

JaJer
Gość
Wysłany: 2007-05-20, 00:15   

Troszke mnie tylko martwi umiejscowienie tlumika pod fotelem kierowcy... moze sie okazac ze bedzie ciut za goraco .. :D

Nie jest to dobre miejsce na tłumik. Raz że za gorąco, a dwa to tłumik powinien być na zewnatrz pojazdu.

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2007-05-26, 13:13   

ale on jest na zewnatrz.... :) idzie po przekatnej pod fotelem kierowcy kierujac sie na zewnatrz :] a pozniej juz tylko rureczka dociegniete do tylnego kola... zreszta... wyglada na to ze trabik jeszcze chwile nie wyjedzie (lakiernik niby zapodkladowal) wiec do jakis testow jeszcze bedzie trzeba troszke poczekac....
(nie za bardzo widze jakies inne miejsce na ten tlumik przy opcji ze wydech konczy sie przed tylnym kolem ... oczywiscie pomijajac rozwiazania z jakimis nawrotami o 180 stopni w kilku miejscach...)

Pudzian
Gość
Wysłany: 2007-06-23, 18:43   

witam mam takie pytanko do wszystkich czy ktos montowal dwu rurke w 601 poniewaz mam dwie fajne koncowki i chcialbym tak sobie zrobic ale niemam pomyslow moze ma ktos fotke jak to od spodu wyglada a i jeszcze jedno pytanko chce wywalic tylni tlumik czy bardzo glosno bedzie chodzil pozdrawiam

shardac
Gość
Wysłany: 2007-06-24, 00:13   

ryczy jak glupi bez konca, madat murowany. wloz przelotowke z fiata albo motocykla.

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2007-06-24, 10:10   

Ja tam jeżdżę tylko na pierwszyn tłumiku(601). Ładnie mruczy i jednak czuć różnicę bez tłumika końcowego- trochę się odmulił.
Jajer, mistrz! :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi