Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy to tesame podzespoly POLO 1,1 VS TRABANT 1,1
Autor Wiadomość
blues
Gość
Wysłany: 2007-05-15, 20:43   

mAM OKAZJE KUPIC POLOWKE 86 NA CZESCI MAM PYTANIE CZY SILNIK I SKRZYNIA PODJDA DO TRABIKA 1,1 ZO Z ZAWIECHA JEST PODOBNA? DZIEKI ZA POMOC

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-05-16, 07:52   

wiem napewno ze zawieszenie jest calkiem inne. a co do reszty to ciezko mi powiedziec

AleksanDDR
Gość
Wysłany: 2007-05-17, 19:34   

z tego co się orientuję to wiara wkłada silniki z traba do polo ale nie odwrotnie. rozmiarami pasują ale polo ma mniejsze obroty więc w trabantowej skrzyni go szybko zamęczysz

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2007-05-18, 08:06   

a czy ta okazja to okazja?
u mnie na zlomie stoi wart 1.3 ktory calkiem niedawno przyjechal o wlasnych silach, gosc wstepnie cos mowil ze chce 300 stowy za silnik, ale jest normalny wiec pewnie dalo by sie sporo z tego urwac jeszcze...
Nie lepiej takie 1.3 wrzucic ?
Zawieszenie jest moze i podobne, ale z tego co sie wstepnie orientowalem nic z niego do traba nie podchodzi, wachacze niby takie same, tyle ze nie do konca, amory inne itp itd... :/

Eagle
Gość
Wysłany: 2007-05-18, 10:12   

z tegoc o sie orientuje to w polo w 86 byly jeszcze silniki z glowica bez hydraulicznej regulacji zaworow (one maja inna pokrywe zaworow, taka z przetloczeniami wzdluz), a trab ma juz ta nowsza wersje... Pozatym wahacze niby takei same ale roznia sie lekko dlugoscia, podobnie jest z innymi rzeczami, lepiej kup silnik z wartka albo traba 1,1 na czesci.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-05-19, 12:46   

co do hydrauliki regulującej zawory to można dyskutować który układ jest lepszy...
bez hydrauliki - pozdregulujesz raz na 10-15 tyś i masz spokój z klepotaniem, w hydraulice niby nic nie robisz (choć regulację zaworów trudno nazwać robotą - to niezły przerywnik na piwko), ale często będą klepotać, zwłaszcza jak mało jeździsz, a jak popychacz padnie to już trochę grubsza robota jest i koszty też...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi