Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
K&N w 601
Autor Wiadomość
Ogon
Gość
Wysłany: 2007-04-22, 09:25   

Witam!

Mial ktos kiedys stycznosc z filtrem K&N'a do
traba 601? Daje to jakies efekty czy raczej znikome?
Prosil bym o jakies sugestie na ten temat.

pozdro
Ogon

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-04-22, 19:30   

Hej Ogon,
Ja mam takowy - oprócz tego, że filtra się nie wyrzuca co każde 5000 czy 10000 km, to nie zauważyłem róznicy, choć niektórzy twierdzą, że mi ładnie chodzi i ma kopa.
Drogi jak jasna cholera, ale dla swojego Traba staram się to co najlepsze :) To są dobre filtry, zabrudzi się, myjesz i dalej śmigasz - cena nie bierze się tylko z samej marki.
W samochodach w których masz 150koni zastosowanie filtra "dodaje" mu 2% to się robi kilka "koni" więcej, przy 26 te 2% to raczej nic, ale silnik pracuje równo i mam gwarancję, że ładnie filtruje i mam go na lata.
Zresztą nie fajnie się powchwalić, że się ma KN w Trabancie, podczas gdy 3/4 tuningofcuf ciepły lewarek i zimny łokietek mają filterki stożkowe z allegro z waty cukrowej :) ??
PozDDRo

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2007-04-22, 22:43   

Zbuku te KaeNy są stożkowe zamknięte tak?? Dobrze myśle?? A skoro już o tym mowa to jest zamontowany zaraz nad gaźnikiem tak że sie chowa z przodu czy zrobiłeś jakąs mix przedłużke rurową do któregoś wlotu powietrza?? Byś sie zdjątkiem pochwalił to wszystko byłoby jasne. pozdro

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-04-23, 06:46   

Kochany! Ja nie z takich, co stożkują :)
Ja mam oryginalny fitr powietrza K&N E-9245, który jest takiego samego kształtu, jak te oryginalne do Trabanta - walec, który mieści się w puszce nad silnikiem!
Ja rozumiem, że fajnie wygląda, jak się otwiera maskę, a tam stożek świeci, ale pytanie po co? Z wielu postów wynika, że w 601 goły stożek nie koniecznie coś daje. Dlatego mój K&N zamknąłem w puszce i nie świeci i szpanuje, ale jest i działa.
Także zdjęcie jest zbędne, jak mniemam? Jak tylko zrobię cleana pod machą pojawi się nowy dział na stronce związany właśnie z tym co pod machą i będą foty.

Ogon
Gość
Wysłany: 2007-04-23, 08:46   

Powiem ci, ze wcale nie az taki drogi, jedyne 100 zl ;) Ale fakt faktem ze jest to filtr na lata. Zobaczymy jak sklepie do konca caly gaznik, moze cos to da :0. dzieki za info, pozdrawiam!

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2007-04-23, 16:15   

Źle mnie odebrałeś on nie ma sie świecić tylko spełniać swoją rolę. Widziałem że takie rzeczy są montowane ale to tylko zdjęcia wiec nie wiadomo czy coś wpłynęło na osiągi chociażby. No i hasłem K&N własnie sie zasugerowałem że ty też możesz coś takiego posiadać no ale jak widac sie przeliczyłem :) Przy okazji jeżeli ktoś faktycznie ma stożkowy to może by napisał jakieś spostrzeżenia na ten temat..

śruba
Gość
Wysłany: 2007-04-29, 09:19   

A gdzie można nabyć coś takiego? ;) i czy jak sprzedam pół trabanta to starczy na taki filtr?

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-04-29, 09:33   

Znajdź kogoś kto sprzedaje KN na Allegro i poproś o filr K&N E-9245 - sprowadzą Ci bez problemów - tylko jak mówię, to nie jest stożek, a filtr walcowaty do puszki na silniku.

halogen
Gość
Wysłany: 2007-05-07, 01:39   

mnialem storzek modelu nie pamietam ale wiem ze 3tyg temu ktos mi go zaje$#% a tak ładnie wyglądał w trabim :(

Ogon
Gość
Wysłany: 2007-05-15, 15:18   

Oficjalnym dystrybutorem K&N w Polsce jest Inter Cars i wasnie z dobrodziejstwa tej firmy moglem dostac taki filterek. Wiec jezeli ktos byl by zainteresowany, to tam zapraszam :)

JAKUB FLAKIEWICZ
Gość
Wysłany: 2007-05-15, 18:34   

A ja mam do was pytanko chciałem troszke dotlenić 601 nabyłem filterek. I tu zaczynaja sie problemy. Filterek nie był kupowany w sklepie tylko akurat trafiła sie okazja okazja i jest. Filtr jest storzkowy i nie mam pomysłu gdzie go zamocować by trabik był dobrze dotleniony . Z tego co sie orientuje lepiej dostarczać chłodny tlen do silniczka ocvzywiscie rozgrzanego. A jeszcze jedno mam zaspawaną atrape z przodu brak wlotów. Zakładał ktoś juz cos takiego moze ktos ma zamiar i się już też nad tym troszke zastanawiał.

halogen
Gość
Wysłany: 2007-05-15, 23:21   

odzyskalem moego;)ja mam nad rozruszznikiem+dziura w atrapie i odizolowanie od Ciepelka

Ogon
Gość
Wysłany: 2007-05-16, 10:34   

Ogolnie nie powinnes odczuc roznicy, to jest silnik 2t gaznikowy, efekty zastosowania stozka sa dopiero w silnikach wyrtskowych, wiec stozek w trabie jest praktyczniej dla bajeru.
A jezeli chodzi o montaz, to mozesz wyprofilowac maske i zrobic wlot, ale to jest za duzo chlastania, mozna poprowadzic kanal z wycietego blotnika, ale to tez jest duzo roboty, najlepiej chyba zrobic tak jak pisze halogen, jest to dosc lekka i spokojna metoda, alecz wchodzi juz ciecie grilla w gre.

JAKUB FLAKIEWICZ
Gość
Wysłany: 2007-05-16, 15:32   

Mam do was jeszcze takie pytanko: stwierdziłem że chyba przerobie atrape ale cały czas chodzi mi po mysli co się dzieje z takim filtrem podczas jazdy w deszcz. w końcu napewno troszku na niego napada !!

John'ek
Gość
Wysłany: 2007-05-20, 11:40   

Ja też mam inny filterek powietrza jest to filtr montowany na dolotach Węglarskiego i sprawdza się cholernie dobrze!! Tak jak u ZBuKa praca silnika się wyrownala tak i czuje troszke kopytko!! mialem wczesniej zwykly stozek z allegro ktory rowniez spelnial swoje zadanie ale czesto sie brudzil i trzeba bylo meczyc sie z jego oczyszczaniem!! przy tym Filterku jestem o niebo bardziej zadowolony:D Praca i moc na +!!
Polecam ten układ dolotu powietrza do Trabanta!! Ja dostałem ten zestaw od znajomego za free więc nie wiem ile takie coś kosztuje!! ale pewnie cały zestaw tyle co sam wkład K&N

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi