Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
KSIAZKA od 601
Autor Wiadomość
JAKUB FLAKIEWICZ
Gość
Wysłany: 2007-04-22, 13:47   

Wiecie moze gdzie mozna znaleśc w internecie jakis skan ksiazki od 601

magik
Gość
Wysłany: 2007-04-22, 17:10   

a co konkretnie potrzeba ?
jest katalog części na czeskich stronach reszta jest na CT w dziale literatura

Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
Wysłany: 2007-04-22, 22:51   

ja mam książke "instrukcja użytkowania" skanować mi sie nie chce ale jak chcesz to za 4 zł mogę ja zkserować i ci ją przesłać listem za kolejną złotówkę :)

JAKUB FLAKIEWICZ
Gość
Wysłany: 2007-04-23, 07:33   

poszukuje dokładnie Naprawa samochodu Trabant

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2007-04-24, 20:17   

Mam taką książkę. Podaj do jakiego rocznika Trabanta poszukujesz pomocy i danych. Na pewno nie potrzebujesz wszystkiego. Jeżeli będziesz chciał coś konkretnego mogę ci przekserować i wysłać. Ale muszę wiedzieć co. Z kupnek książki uważj. Jest kilka. Niektóre dotyczą tylko starych modeli.
Polecam tą w formacie A4 dotyczącą naprawy. Jest bardzo dobrze opisana. Korzystałem z niej podczas kapitalnego remontu auta. TAM JEST WSZYSTKO !!
Przydałby ci się też wspomniany przez poprzednika katalog części ściągnięty ze stron czeskich. Jest on o tyle super, że patrząc na rysunki widzisz po kolei jak to jest złożone i w jakiej kolejności.
Ta dobra książka wystawiona jest na Allegro pod numerem aukcji: 189212143. Licytuj i kup.
Pozdrawiam

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2007-04-25, 00:38   

tylko w książkach to jest ładnie napisane a w realu... najbardziej mi sie podobaja teksty typu (od Skurskiego):
Odkrecic plaskim wkretakiem sruby mocujace zawias drzwi od slupka... (ktos probowal? :])
albo:
wyjac klin dolnego sworznia zwrotnicy... (ze 2 godziny jak nie dluzej mi zeszlo skurwiela wyciagac...)

takze nie wszystko jest latwe i przyjemne :)

ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2007-04-25, 19:38   

Odkrecic plaskim wkretakiem sruby mocujace zawias drzwi od slupka... (ktos probowal? :])

kuba_krakow no wlasnie ja probowalem tydzien temu
:/ Musze drzwi wymontowac a nie za bardzo mi to wychodzi - drzwi nadal na swoim miejscu :(.
Ma ktos jakis patent na to?
Czy od strony blotnika są nakretki do tych srob bo same sruby mają taki rozmiar ze plaski wkretak nie wystarcza.. no chyba ze ma jakies 3-4 cm szerokosci :( No ale jezeli z drugiej strony są nakretki to chyba raczej bez zdjecia blotnika sie nie obejdzie...
Przeprasza ze wiad nie na temat, ale zaciekawiles mnie tym tekstem o srubach mocujacych zawias.

Pozdrawiam

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-04-26, 14:19   

wykrenc je na zawiasach w srodku w drzwiach masz 5 nakrentek na klucz 13 :) jest łatwiej :D a zawiasy zostaw no hyba ze musisz je zmienic... a apropo to nakrentek niema styłu za błotnikiem tzn gwint jest w tym słupku na ktory przychodzi zawias

turnow
Gość
Wysłany: 2007-04-26, 22:16   

Też niedawno przerabiałem :) Popieram przedmówce - tylko wykręcenie zawiasów w środku drzwi jest w miarę łatwo wykonalne. Próbowałem odkręcić drzwi z zawiasami - jak dla mnie czynność niewykonalana

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2007-04-26, 23:56   

wykrenc je na zawiasach w srodku w drzwiach masz 5 nakrentek na klucz 13 :) jest łatwiej :D a zawiasy zostaw no hyba ze musisz je zmienic... a apropo to nakrentek niema styłu za błotnikiem tzn gwint jest w tym słupku na ktory przychodzi zawias

mozilla ma opcje sprawdzania bledow ortograficznych...

Racja - najlepiej zdejmij tapicerke, wez dluga nasadke 13 i ruszaj do odkrecania. A te od slupka sie da odkrecic ale to duuuuuuuuuuuuuuzo zabawy

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2007-04-27, 18:44   

Można też inaczej. Wstrzyknąć kilka kropli oleju z benzyną, samego oleju, nafty tak aby dotarł do gwintów śrub. Następnego dnia użyć dużego wkrętaka. Włożyć go w rowek śruby i uderzyć mocno w śrubokręt tak aby siła uderzenia dotarła do śruby. Powtórzyć kilka razy. Można też lżej uderzać w rowek śruby w kierunku jej odkręcania. Zaczynać od dolnego zawiasu i przemyśleć sobie umocowanie otwartych drzwi, aby nie wyrwać zawiasów. U mnie puściło.
Pozdrawiam

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2007-04-27, 18:44   

Można też inaczej. Wstrzyknąć kilka kropli oleju z benzyną, samego oleju, nafty tak aby dotarł do gwintów śrub. Następnego dnia użyć dużego wkrętaka. Włożyć go w rowek śruby i uderzyć mocno w śrubokręt tak aby siła uderzenia dotarła do śruby. Powtórzyć kilka razy. Można też lżej uderzać w rowek śruby w kierunku jej odkręcania. Zaczynać od dolnego zawiasu i przemyśleć sobie umocowanie otwartych drzwi, aby nie wyrwać zawiasów. U mnie puściło.
Piszę o śrubach w słupku, nie w drzwiach.
Pozdrawiam

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-04-28, 08:33   

mam mozille angielska. Pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi