Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
pomocy awaria
Autor Wiadomość
Pudzian
Gość
Wysłany: 2007-03-28, 18:34   

Mam taki problem, robilem silnik i wyciagnelem zaplon przed wyjeciem zaznaczylem polozenie zaplonu po jego zalozeniu samochod niechce odpalic, mial przebicie na cewce miedzy plusem a minusem na jednej cewce kupilem druga i wymienilem kable i sytuacja sie powturzula na wymienioniej cewce sa znowu przebicia co to moze byc czy znowu musze kupywac znowu cewke bo mnie juz krew zalewa ma ktos jakes pomysly mozliwe jest to ze ta czarna szkrzynka padla przed demontarzem wszystko dzialalo czekam na pomoc pozdro!!!!

Pudzian
Gość
Wysłany: 2007-03-28, 19:25   

NA CEWKACH JEST PRZEBICIE KIEDY NIEMAM PODLACZONYCH SWIEC TO SA PRZEBICIA NA DWUCH CEWKACH

krzysiek G
Gość
Wysłany: 2007-03-28, 20:29   

zamień przewody na świecach. Prawdopodobnie obróciłeś to kółko z magnesem w aparacie i teraz pierwsza cewka jest na druga świecę i odwrotnie.
Mam nadzieję, że nie zamieszałem i wiadomo o co chodzi.

Pudzian
Gość
Wysłany: 2007-03-29, 16:07   

kable przekrecalem i nic dzisiaj wsadzilem druge swiece zaczol z ruru strzelac ale niechce zapalic chyba go szrot czeka. bo juz opadam z sil. Teraz pytanie czy to gaznik tez moze zawiesc lub zaplon. jestem zielony w tym momecie

krzysiek G
Gość
Wysłany: 2007-03-29, 16:29   

Myślę, że trzeba od początku ustawić zapłon.
Jak to nie pomoze to szukaj dalej. Może to być gaźnik, ale skoro go nie ruszałeś, to dlaczego miałby się rozregulowć od stania.

macq
Gość
Wysłany: 2007-03-29, 17:06   

NA CEWKACH JEST PRZEBICIE KIEDY NIEMAM PODLACZONYCH SWIEC TO SA PRZEBICIA NA DWUCH CEWKACH jeśli masz elektronika to modul kaputt po takich zabiegach.. nie wolno bez swiec/kabli tak robić!! Albo poleciał modul, albo (jak masz mechanika) to calkiem możliwe że jeśli to nie cewki to poprostu kable zamieniłeś jak przedmówca pisał

Pudzian
Gość
Wysłany: 2007-03-29, 18:00   

Wiec tak wyczytalem na forum zeby sprawdzic modul wystarczy odpiac srodkowy kabel (elektronik) i dodknac masy jak jest iskra na swiecach to znaczy ze wporzadku i jaa tak zrobilem iskra jest na 2 swiecach w gazniku tylko zawor iglicowy wymienilem nic wiecej wczesniej mialem problem z gaznikiem ale zapalal teras tylko strzela i to niezawsze

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2007-03-29, 22:44   

a zamieniales wkoncu miejscami kable?

Pudzian
Gość
Wysłany: 2007-03-29, 23:55   

tak i jest taki efekt jakby sie dusil kreci i jest takie jakby zachamowanie silnika i wszystko przygasa kontrolka ladowania.

krzysiek G
Gość
Wysłany: 2007-03-30, 08:36   

jak zmieniłeś zaworek w gaźniku, to prawdopodobnie teraz musisz ustawic poziom, bo na 99% jego długość jest inna niż w starym.
a jak masz takie zatrzymania, to znaczy, że albo jest słaby akumulator, albo tozrusznik do regeneracji (tulejki).

masterr666
Gość
Wysłany: 2007-03-31, 10:43   

Miałem podobny problem kiedy wymieniałem silnik. Przed włożeniem chodził w innym trabie a u mnie nic, wymieniłem aparat zapłonowy (to kółko z magnesem) i zaczął odpalać bez problemu, przy tym aparacie jest dioda zenera, może ona padła.Jeżeli chodzi o ustawienie aparatu to przy elektroniku zawsze powinien odpalić, nieważne jak ustawiony

Pudzian
Gość
Wysłany: 2007-04-11, 17:09   

wiec wymienilem zaplon cewki kable swiece i kur.... nic nie daje nadal niechce zapalic Wiec chyba kasacja bedzie...

Pudzian
Gość
Wysłany: 2007-04-21, 22:24   

Wiec tak trabant niechcial zapalic poniewaz byl nieszczelny silnik w okolicy kola pasowego, poszedl pierscien uszczelniajacy, dzieki koledze Wojtkowi K udalo sie zrobic ale pech chcial i poszedl rozrusznik wiec troche sobie poczekam zanim bede jezdzil. Ale wszystko na dobrej drodze remoncik przy okazji zrobilem wymiana sprzegla, tlokow, szczotek w altku i wiele innych spraw ... pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi