Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
CB jak macie zamontowane anteny?
Autor Wiadomość
szkielu
Gość
Wysłany: 2006-06-29, 17:07   

wybrałem wariant mocowania by Alan:) Jest nie źle.

sintesi85
Gość
Wysłany: 2007-03-20, 11:20   

A czy mozna dać na dachu z tyłu i pod antene pociągnąć mase do ramy samochodu ?? BEdzie to ????????????????

pelu-p
Gość
Wysłany: 2007-03-21, 17:51   

sintesi ja tak mam zamontowane wlasnie i dziala bez zarzutu

Jendrej
Gość
Wysłany: 2007-03-21, 18:03   

a Jajer ma na miejscu wycieraczki w tylniej klapie kombiaka :]

sintesi85
Gość
Wysłany: 2007-03-22, 02:01   

Hehe spoko Pelu . :D:D
JEszcze mam opcje taką żeby od spodu dachu dac kawałek blachy tak 30cmx30cm ,i skręcić z anteną , czytałem ze takie rozwiaznie powinno tez dac dobrą przeciwwage :)
Na dniach bede montował radyjko więc trzeba bedzie próbować wszystkiego przy strojeniu anteny . Pozdroo..

Piotrek "Cameleo
Gość
Wysłany: 2007-03-27, 12:25   

ja mam centralnie na dachu, uchwyt "oczko". Niestety inwazyjnie (otwór przez dach). Masy nie szukałem, kabel antenowy jest zmasowany (sam się zdziwiłem). Jak chcesz zrobię fotki i wrzucę do netu. Antenę skręcam "motylkiem" lub "10". Nic nie cieknie, szczelny uchwyt, poprostu gitara :)
Dach to najlepsze miejsce - najwyższy punkt-najlepszy zasięg. Wcześniej miałem uchwyt stsosowany na pokrywy bagażnika typu sedan. Zamontowałem go w lewym "rogu" z tyłu dachu. Nic nie trzeba wiercić (ja dla pewności przewierciłem i blaszkę od uchwytu i dach). Też była gitara.
Jeśli Cię to interere to poszukam fotki. Przewód puściłem pod lewą tylną "lotką".

pozDDRo

sintesi85
Gość
Wysłany: 2007-03-29, 22:34   

juz zamontowałem. Antena na dachy pod spodem blacha i gitara . Z masa czy bez nie widziałem róznicy :)) Słyszą mnie czyściutko, a ja innych tez :) gitara

robak
Gość
Wysłany: 2007-04-09, 14:10   

a ja mam tak:

http://seks.edu.ms/cb/cb3.JPG

antena Lemm AT1200, SWR 1.1 wiec rewelka. Najdluzsza lacznosc na niej ktora zrobilem to ~60km. (stanalem sobie na parkingu galerii dominikanskiej na ostatnim pietrze (wroclaw) i rozmawialem z walbrzychem :)

wykonanie bardzo proste. 15cm blachy kupionej z rolki (koszt ~1.50), grubosc 3mm, sklepane mlodkiem na imadle pod takim katem by weszlo w kratke i mozna bylo przykrecic na 4 blachowkrety do budy. antena sie nie gibie na tym (no chyba ze ktos to zlapie i sam zacznie tarmosic). latwy dostep i odkrecanie, a do tego jest wysoko.

sintesi85
Gość
Wysłany: 2007-04-12, 12:44   

http://www.polskajazda.pl/foto/foto-zoom/sintesiObraz_018.JPG
A ja mam tak . pozdro.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi