Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
skrzynia remont czy wymiana?
Autor Wiadomość
Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2007-03-26, 08:42   

Cześć wyciągam teraz silinik w celu wymiany cylindrów i ogólnego przeglądu.I przy okazji chiałem wymienić skrzynie lub ja naprawić.Moja skrzynka wyje na 4 biegu i zimą był taki objaw ,że po wrzuceniu 4 biegu załączało sie wolne koło ale po wysprzęgleniu i ponownym wrzuceniu biegu było ok.Teraz jest ciepło to działa spoko.Co trzeba wymienić w tej skrzyni ,żeby pozbyć się tego wycia.bo moge kupic skrzynke na szrocie z traba który jeździł ale to też loteria.co wymienić przy okazji jakieś uszcelniacze czy coś.nigdy nie rozbierałem skrzyni bo nie było takiej potrzeby .Reszta biegów chodzi okej i nic nie wyje.pozdrawiam i czekam na info

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-03-26, 13:29   

Moim skromnym zdaniem to wycie na czwartym biegu to jest standard i mniemam ze wynika to z nie do konca wlasciwego pasowania zebatek do siebie. A co do wolnego kola to zaczyna ci sie juz sypac, czyli wymiana. To jest nienaprawialne w inny sposob jak wymiana na nowe. Ostatnio ciezko zdobyc elementy wolnego koła. Tym bardziej ze byly różne typy.

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2007-03-27, 07:33   

Qbs no ja nie wiem czy wycie to standard bo śmigam na codzień jeszce dwoma 2 t co prawda nie moimi i takie zjawisko tam nie wystepuje.ostatnio ejchałem ok 110 to miałem wrażenie ,ze ta skrzynia się zaraz rozsypie tak rzęziła. no nic wymienie cała skrzynke i zobaczymy , musi byc git bo auto ma jechac do zwickau,jakies elementy ze skrzynie biegów mam żebatki różne i wolne koło też nabyłem od jakiegoś dziadzi.pzdr

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-03-27, 12:10   

to wymien wszystkie łożyska w takim razie, bo widocznie mnie o inne wycie chodzilo a tobie pewnie wyja łożyska zużyte.

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2007-03-28, 07:52   

no to raczej łozyska właśnie.ale ejscze to wolne koło siada:-( kupiłem wczoraj skryznie za 40zl z trabika po oryginalnym przebiegu 75tys jeszcze do neidawna śmigał i był sprawny jak gośc go zezłomował.Więc wmontuje tą skrzynie i zobaczymy co będzie. dzięki pzdr

warcab
Gość
Wysłany: 2007-03-29, 20:11   

tylko szefie pamietaj o wymianie oleju w skrzyni bo ladne wiorki bedzierz mial w takiej 75tys skrzyni:)
tak Ci posluzy jeszcze dlzuej
2l hipolu Gl3 = 20 zloty
jesli oczywiscie to do dwusuwa:P

a bedziesz mial dlugo swiety spokoj

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2007-04-07, 02:02   

skrzynia nie wyje jak ma nowe lozyska - ja kiedys zrobilem remont - dalem 150zl za same czesci ale skrzynka miodzio - nic jej slychac nie bylo.

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2007-04-07, 08:17   

Zamontowałem tą skrzynke ze zlomu jest extra nie wyje i wolne koło działa lux.oczywiście olej złałem i wlałem nowy.jak coś robic to porządnie:-)

Pyralginum
Gość
Wysłany: 2007-04-11, 23:37   

Piotr a nie chciałbyś sie tych części do wolengo koło teraz pozbyc? ja nie mgoe skrzyni nigdzie dostac... a tym bardizej pewnej... szczecin tak blisko nie miec a trabantowe pustkowie :/ - mi jak 4 wskoczy to cud! i wyje mi i na 3 i 4 biegu. Duzo roboty jest z jej naprawą? I ma ktos moze do tego jakies know how? Kuba_kraków - sam robiłeś ten remont? Pare żeczy juz w trabim robiłem ale skrzyni to w ogole boje sie otworzyc.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi