Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie są problemy przy zmianie 1.1 na 1.3 ?
Autor Wiadomość
trabiq14
Gość
Wysłany: 2007-03-13, 20:51   

Smiej sie smiej z cudzego nieszczescia... jak sie nie ma miedzi, to na lpg trza fruwac :/ A i sam mikser mam zalozony jeszcze z 1.1, wiec srednica wew. jest o 2 mm mniejsza, czyli dupne powietrze tez dostaje... Trzeba bedzie tez to to dopiescic. Pochwal sie swoimi osiagami, chetnie bym zobaczyl jak golfowskie leci:)
Pzdr

ali
Gość
Wysłany: 2007-03-14, 02:18   

źle mnie zrozumiałeś, ja sie nie śmiałem tylko chciałem dać do zrozumienia innym że to na LPG tyle leci a co dopiero by było na benzynie.
A co do instalacji gazowej to też mam z 1.1 zostawioną dlatego szukałem golfa z takim gaźnikiem żeby mikser z całą tą kopułką pasował bez przerabiania

trabiq14
Gość
Wysłany: 2007-03-14, 18:17   

:] Moze w weekend zdejme mixer z gaznika i wtedy sie przejade - roznica powinnna byc znacza...
Ty tez masz do gaznika 1.3 zalozony stary mixer, tak? Bo moze zle zrozumialem...

ali
Gość
Wysłany: 2007-03-15, 10:00   

mam gaźnik od 1.3 i nałożoną na niego tą plastikową pokrywę z 1.1 a mixer mam założony w miejscu gdzie łączy się okrągła rura z obudowy filtra i tej pokrywy co na gaźnik przychodzi.

Markus
Gość
Wysłany: 2007-04-04, 21:06   

Ogladalem silnik 1.3 rocznik 1992 z vw polo i nie zauwazylem zadnych miejsc z przodu gdzie moze byc zamontowana lapa.
Na zdjeciu powyzej widze ze silnik ma 3 otwory nagwintowane ,ale tamten takich nie pisiadał. Powiedzcie mi czy to jest mozliwe ze niektore silniki 1.3 nie byly zaczepiane z przodu czy to jest poprostu moje nie dopatrzenie.I czy skrzynia trabanta bedzie pasowala do takiego silnika?

ali
Gość
Wysłany: 2007-04-06, 18:03   

Z tego co wiem to mocowanie z przodu ma tylko trabant 1.1 i wartburg 1.3 a te trzy nagwintowane dziury w silniku 1.3 z golfa II to jest miejsce mocowania rury wydechowej

Co do tego czy będzie pasować to jak ja szukałem info na ten temat to mówili że bez przeróbek pasuje tylko od golfa i wartburga

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi