|
skrzynia remont czy wymiana? |
| Autor |
Wiadomość |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2007-03-26, 08:42
|
|
|
| Cześć wyciągam teraz silinik w celu wymiany cylindrów i ogólnego przeglądu.I przy okazji chiałem wymienić skrzynie lub ja naprawić.Moja skrzynka wyje na 4 biegu i zimą był taki objaw ,że po wrzuceniu 4 biegu załączało sie wolne koło ale po wysprzęgleniu i ponownym wrzuceniu biegu było ok.Teraz jest ciepło to działa spoko.Co trzeba wymienić w tej skrzyni ,żeby pozbyć się tego wycia.bo moge kupic skrzynke na szrocie z traba który jeździł ale to też loteria.co wymienić przy okazji jakieś uszcelniacze czy coś.nigdy nie rozbierałem skrzyni bo nie było takiej potrzeby .Reszta biegów chodzi okej i nic nie wyje.pozdrawiam i czekam na info |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2007-03-26, 13:29
|
|
|
| Moim skromnym zdaniem to wycie na czwartym biegu to jest standard i mniemam ze wynika to z nie do konca wlasciwego pasowania zebatek do siebie. A co do wolnego kola to zaczyna ci sie juz sypac, czyli wymiana. To jest nienaprawialne w inny sposob jak wymiana na nowe. Ostatnio ciezko zdobyc elementy wolnego koła. Tym bardziej ze byly różne typy. |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2007-03-27, 07:33
|
|
|
| Qbs no ja nie wiem czy wycie to standard bo śmigam na codzień jeszce dwoma 2 t co prawda nie moimi i takie zjawisko tam nie wystepuje.ostatnio ejchałem ok 110 to miałem wrażenie ,ze ta skrzynia się zaraz rozsypie tak rzęziła. no nic wymienie cała skrzynke i zobaczymy , musi byc git bo auto ma jechac do zwickau,jakies elementy ze skrzynie biegów mam żebatki różne i wolne koło też nabyłem od jakiegoś dziadzi.pzdr |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2007-03-27, 12:10
|
|
|
| to wymien wszystkie łożyska w takim razie, bo widocznie mnie o inne wycie chodzilo a tobie pewnie wyja łożyska zużyte. |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2007-03-28, 07:52
|
|
|
| no to raczej łozyska właśnie.ale ejscze to wolne koło siada:-( kupiłem wczoraj skryznie za 40zl z trabika po oryginalnym przebiegu 75tys jeszcze do neidawna śmigał i był sprawny jak gośc go zezłomował.Więc wmontuje tą skrzynie i zobaczymy co będzie. dzięki pzdr |
|
|
|
 |
warcab
Gość
|
Wysłany: 2007-03-29, 20:11
|
|
|
tylko szefie pamietaj o wymianie oleju w skrzyni bo ladne wiorki bedzierz mial w takiej 75tys skrzyni:)
tak Ci posluzy jeszcze dlzuej
2l hipolu Gl3 = 20 zloty
jesli oczywiscie to do dwusuwa:P
a bedziesz mial dlugo swiety spokoj |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2007-04-07, 02:02
|
|
|
| skrzynia nie wyje jak ma nowe lozyska - ja kiedys zrobilem remont - dalem 150zl za same czesci ale skrzynka miodzio - nic jej slychac nie bylo. |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2007-04-07, 08:17
|
|
|
| Zamontowałem tą skrzynke ze zlomu jest extra nie wyje i wolne koło działa lux.oczywiście olej złałem i wlałem nowy.jak coś robic to porządnie:-) |
|
|
|
 |
Pyralginum
Gość
|
Wysłany: 2007-04-11, 23:37
|
|
|
| Piotr a nie chciałbyś sie tych części do wolengo koło teraz pozbyc? ja nie mgoe skrzyni nigdzie dostac... a tym bardizej pewnej... szczecin tak blisko nie miec a trabantowe pustkowie :/ - mi jak 4 wskoczy to cud! i wyje mi i na 3 i 4 biegu. Duzo roboty jest z jej naprawą? I ma ktos moze do tego jakies know how? Kuba_kraków - sam robiłeś ten remont? Pare żeczy juz w trabim robiłem ale skrzyni to w ogole boje sie otworzyc. |
|
|
|
 |
|
|