Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Hamulce tył - dziwne dźwięki i dzialanie po deszczu
Autor Wiadomość
grubas
Gość
Wysłany: 2007-03-22, 12:11   

Witam.
Po ostatnich deszczach coś zaczelo mi chrubotac w tylnich hamulcach, w ogole po deszczu, czy sie stoi czy jezdzi przy hamowaniu czuc ze tylne hamulce biora za wczesnie (czasem sie blokuja) i slychac chrubotanie czasami polaczone z piszczeniem. Dodam jeszcze ze gdy jest sucho i cieplo objawy znikaja. Hamuje sie dobrze normalnie bez zadnych dzwiekow.

Poza tym dzisiaj ogladalem Traba od spodu i sprawdzalem zawieszenie, pojawily sie lekkie luzy ale mniejsza z tym w wakacje i tak wszystko powymieniam, rozchodzi mnie sie o to ze jak bujam (gora-dol) tylem Traba to w tylnim prawym kole cos sobie jakby podskakuje cos w stylu puszczenia pileczki ping-pongowej. Coz to moze byc, nie jestem pewny czy to z bebna czy z amortyzatora.

Za wszelkie informacje co sie zepsulo i zainteresowanie moim problemem zgory GIGANTYCZNE PODZIEKOWANIA.
PozDDRawiam.

macq
Gość
Wysłany: 2007-03-22, 23:10   

co do hamow to poprostu jak jest wilgotno to beben pokrywa rdza i przez chwile chrobocze/piszczy wiec nie ma problemu

co do zawieszenia to mi tez tak stuka i u mnie to amortyzator...

magik
Gość
Wysłany: 2007-03-23, 08:21   

hmm dziwne. ja miełem kiedyś problem ze spadającą szczęką z samoregulatora. Jak nie rozbierzesz to się nie dowiesz

grubas
Gość
Wysłany: 2007-03-23, 10:57   

Dzięki wielkie.
Nie pozostaje nic innego niz czekac na poprawe pogody i przegladnac tylnie hamulce. Swoją drogą tam idzie nakrętka 34 czy 35 mm. Bo kiedys chcialem tam zagladnac ale nie mialem tak duzego klucza i musze sobie zakupic specjalnie do tego celu.

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2007-03-23, 12:06   

36 mm o ile dobrze pamiętam. Przynajmniej tak jest w trabie 601, ale chyba w polo jest ten sam rozmiar. Na przodzie 32 mm.

vader
Gość
Wysłany: 2007-03-23, 20:55   

36 tez tak pamietam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi